Türklerin bilinen ilk yazılı metinleri olan eski Türk yazıtlarından yola çıkarak gündelik hayata dair izleri ortaya koyan 496 sayfalık kitabın ana konusunu oluşturan Eski Türklerde Gündelik Hayat, dört ana başlıkta ele alınmış: Sosyal Hayat, Ekonomik Hayat, Dinî Hayat, Gündelik Hayat İle İlgili Öteki Öğeler.
Bu dört başlık, alt başlıklara ayrılmış ve eski Türk yazıtlarından örneklerle desteklenmiş. Kitap, konu ile ilgili araştırmacıların yanında, dilinin yalınlığı ile meraklı okuyucuya da hitap edecek nitelikte.
Yalnızca Türklerin zihninden ve elinden çıkan metinlerden hareket eden kitapta, yedinci ve sekizinci yüzyıl Türk dünyasının yeme ve içme kültürü, ticaret ile ilgili uğraşları, hayvancılık ile tarımdaki maharetleri, akrabalık ilişkileri, inanışları, gelenekleri gibi birçok başlıkta okuyucuya bilgi verilmiş ve bu bilgi yazıtlardaki örnek cümlelerle desteklenmiş. Hakkında pek fazla çalışma bulunmayan az satırlı kaya yazıtları ile gündelik hayatta kullanılan türlü eşyalar üzerine yazılmış metinlerin gündelik hayata dair daha çok tanığa sahip olduğuna da değinilmiş.
Aydın, yedinci ve sekizinci yüzyılda Türklerin ilkel bir hayat yaşamadığını ve birçok bakımdan ileri bir düzeyde olduğunu ortaya koyuyor.
Kitap hakkında daha fazla bilgi, yayıncının internet sayfasından elde edilebilir:
https://kronikkitap.com/kitap/eski-turklerde-gundelik-hayat/