featured

2024 Independent Spirit Ödülleri Sahiplerini Buldu! – Haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılki Independent Spirit (Bağımsız Ruh) ödüllerine Filistin ve ateşkes protestoları damga vurdu.


.

2024 Independent Spirit (Bağımsız Ruh) Ödülleri, Pazar günü geleneksel Santa Monica plaj çadırında, Aidy Bryant’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Sezonun öne çıkan filmlerinden “Past Lives” En İyi Film Ödülü’nü almasının yanı sıra Celine Song’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü de getirdi.

Kazananların ve ödül konuşmalarının haricinde, bu yılki Independent Spirit Ödül Töreni’ne damga vuran önemli bir olay yaşandı. Santa Monica sahilindeki çadırın dışında toplanan protestocular megafonla “Filistin’e Özgürlük” mesajlarını ve ateşkes çağrılarını içeren daha önce kaydedilmiş sloganları yayınladı. İçeride ödüller dağıtılırken tezahüratlar devam etti.

Dışarıdan gelen sesler bazı sunucuların ve kazananların sesini duyurmasını zorlaştırırken, sesi susturmak için protestocuların önüne bir servis otobüsünün park edilmesi gibi önlemler alındığı bildirildi.

“Fremont” filmiyle John Cassavetes Ödülü’nü alan İran’lı yönetmen Babak Jalali şunları söyledi: “Dışarıda konuşan insanlar var ve onların ne söylediği, benim söyleyeceğimden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Dışarıda söylediklerinden o kadar ilham alıyorum ki, ne söyleyeceğimi bilemiyorum.”

“Four Daughters” film yapımcısı Kaouther Ben Hania daha sonra THR’ye gösteri dışındaki protestoları anlattı: “İnsanlar her gün, her gün ölüyor ve biz bunu telefonlarımızdan izliyoruz. Burada bize gerçeği hatırlatan bir adam var. Üzgün ​​hissediyorum. Bir ödül kazandım ve burada bir kahraman var.”

A24 yapımı “Showing Up” filmiyle Robert Altman Ödülü’nü alan yönetmen Kelly Reichardt, Altman’ı anlattı ve yönetmeni en son 2003 yılında onurlandırıldığı bir ömür boyu başarı etkinliğinde gördüğünü belirtti. Reichardt, “Amerika o sırada Irak’a bomba atıyordu ve o da buna sinirlenmişti. Ve bence onun, burada olmamız, birbirimizi ve işimizi kutlamamızın tuhaflığı hakkında söyleyecek çok şeyi olurdu. Hayat çadırın dışında da devam ediyor.”

Tören öncesi kırmızı halıdayken, “I’m a Virgo” dizisinin yaratıcısı Boots Riley, Hollywood’a Gazze’de olup bitenler hakkında daha fazla konuşmadığı için seslendi: “Herkesin en yüksek sese sahip olduğu yerde, pek fazla insanın bunun hakkında konuştuğunu duymayacaksınız, değil mi? Sanatçılar olarak bunu durdurmaya çalışan hareketlere yardım etmenin bir parçası olmamız gerekiyor. … Bu konuda bir şey söylemekten korkmak, yardımcı olacak şeyin tam tersidir.”

İşte 2024 Independent Spirit Ödülleri’nin tüm kazananları:

FİLM

En İyi Film: Past LivesEn İyi Yönetmen: Celine Song, Past LivesEn İyi Başrol Performansı: Jeffrey Wright, American FictionEn İyi Yardımcı Rol Performansı: Da’Vine Joy Randolph, The HoldoversEn İyi Senaryo: American Fiction, Cord JeffersonEn İyi İlk Senaryo: May December, Samy Burch, Alex MechanikEn İyi İlk Film: A Thousand and One, A.V. RockwellEn İyi Kurgu: How to Blow Up a Pipeline, Daniel GarberEn İyi Sinematografi: The Holdovers, Eigil BryldEn İyi Çıkış Yapan Oyuncu: Dominic Sessa, The HoldoversEn İyi Uluslararası Film: Anatomy of a Fall (Fransa)En İyi Belgesel: Four Daughters

TV

En İyi Yeni Dizi: BeefEn İyi Yeni Belgesel Dizi: Dear MamaEn İyi Başrol Performansı: Ali Wong, BeefEn İyi Yardımcı Rol Performansı: Nick Offerman, The Last of UsEn İyi Çıkış Yapan Oyuncu: Keivonn Montreal Woodard, The Last of UsEn İyi Toplu Performans: Jury DutyRobert Altman Ödülü: Showing UpJohn Cassavets Ödülü: FremontKurgudan Daha Gerçek Ödülü: Set Hernandez, UnseenSomeone to Watch Ödülü: Monica Sorelle, MountainsYapımcı Ödülü: Monique Walton

Haber Kaynağı www.beyazperde.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Independent Spirit Ödülleri Sahiplerini Buldu! – Haberler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!