featured

Rekabet, gizli rekabet !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buna aslında içimizdeki gizli düşmanda diyebiliriz.

Hayatın her alanında herkes birbirini rakip olarak görmeye başladı. Bu çok yorucu bir duygu değil mi? Her şey dengede olduğunda,rekabet layıkıyla yaşandığında güzeldir. Abartılan her duygu sorun yaratır.  

Bizim bu hafta ki inceleyeceğimiz kısmı ise ilişki bilincinde yaşanılan, insanların birbirinden sakladığı GİZLİ REKABET. Bazen de açıkça, çok aleni bir şekilde karşı tarafı RAKİBİN OLARAK GÖRMEK! Bunlar tüm ilişkilere en çok zarar veren duygulardan biridir. Güzel olan her şeyi , sinsi bir düşman gibi yavaş yavaş tüketir.Yok eder.

İş dünyasında, sporda, siyasette olan rekabet ahlaklı bir şekilde yaşandığında, insanın kendisini , bilgisini, potansiyelini, becerilerini, yeteneklerini geliştirmesini, yaptığı işi en mükemmel şekilde yapmasını sağlar. işte bu mükemmeldir. Çünkü her zaman kendinin bir önceki versiyonundan daha iyisine ulaştırır. Yaşama kattığı değerlerle, örnek oluşuyla yükselir.

Hangi alanda olursa olsun, ölümüne rekabet ise yani bu duygu kazanmak için her şey mübahtır diye bakılarak yaşanılırsa, sadece rekabet kelimesinin anlamı bozulmaz İNSAN olmanın da anlamı bozulur. O alan artık düşmanlık, kötülük, hırs, ego, iftira, hile, yalan, gücünü kötüye kullanmak ve sonuçta  haksızlıklar yaparak kazanılan hayatlara dönüşür. İnsanlar hırslarına yenik düşerek ezici rekabet dediğimiz kazanma odaklı bir savaş alanı yaratır.

Bu bir başarı mıdır? Bu gerçekten kazanmak mıdır?

Bedelleri büyüktür ama insanlar kazanma sarhoşluğu içinde önce bunu görmez.  İşin ilginci ilk başta kazandım diye sevinen bu insanlar, aslında iç dünyalarında gerçeğin ne olduğunu çok iyi bilirler. Etraflarındaki dalkavuklar onları alkışlarken onlar koca bir kaybeden olduklarının farkındadırlar ve hep şunu merak ederler. Gerçek anlamda dürüstçe bu yarışta olsaydım o zaman kim kazanırdı?

Benim düşünceme göre rekabet  bir insanın kendini geliştirmesine, gücünün, yeteneklerinin farkına vararak dürüstçe, ahlaklı bir şekilde ilerlemesine, disiplinli çalışmaya, yaratıcılığını kullanmaya, üretmeye, performansını arttırmasına hizmet etmiyorsa,  yavaş yavaş insanın kendisini, hayatını, ilişkilerini tüketen, yaşam kalitesini düşüren, hatta insanı hasta eden bir duygudur. Çok tehlikelidir.

TDK rekabet için demiş ki, aynı amacı güden kimseler arasındaki çekişme,yarışma…

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rekabet, gizli rekabet !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!