featured

2024 Paris Olimiyat Elemeleri ilk maçından galibiyetle ayrılan Filenin Sultanları maç sonu maskotla birlikte böyle eğlendi – Spor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala





2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri ilk maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Porto Rico’yu
3-0 yenerek turnuvaya iyi başladı. Takım, galibiyet serisi 16’ya çıktı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri ilk maçında Porto Rico’yu 3-0 yenerek turnuvaya iyi başladı. Böylece galibiyet serisi  serisi 16’ya çıktı.

Dünya sıralamasında ilk sırada bulunan Türkiye, Porto Rico karşısında zorlanmadı.

Cumhuriyet’in 100. yılında Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı için bu yılın son hedefi 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na direkt vize almak.

Olimpiyat elemelerinde B Grubu’nda yer alan Türkiye ilk maçına Porto Rico karşısında çıktı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da karşılaşmaya iyi başlayan Porto Rico oldu. Setin ilk bölümünü Abercomme’nin sayılarıyla önde geçen rakiplerine karşı milli takım, setin ortasında üstünlüğü ele aldı. Ebrar Karakurt, servis turunda arka arkaya ace bularak farkı eritti.

Türkiye sette ilk defa 9-8 öne geçti. Ardından farkı açan milli takım, ilk seti 25-19 aldı.

İkinci sette daha rahat bir oyun ortaya koyan Türkiye, baştan itibaren üstünlüğünü rakibine gösterdi. Ebrar Karakurt skor 4-4’ten sonra arka arkaya bulduğu servis sayılarıyla farkın açılmasını sağladı. Bir daha arkasına bakmayan Türkiye Eda Erdem’in servis turunda 25-16’lık skorla 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete hızlı bir başlangıç yapan Türkiye, kaptan Eda Erdem’in servis turunda 8-0’ı yakaladı. Bir daha arkasına bakmayan Filenin Sultanları seti 25-14, maçı da 3-0 kazandı. Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Melissa Vargas ve Eda Erdem etkili oyunlarıyla maça damga vuran isimler oldu. Ebrar Karakurt 16 sayıyla maçın en skoreri oldu. Onu 15 sayıyla Melissa Vargas takip etti. Zehra Güneş de hücumda kendisine gönderilen 5 topu da sayıya çevirerek yüzde 100 ile oynadı.

Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Millletler Ligi’ndeki son
6 maçtan galip ayrılmıştı. Olimpiyat elemelerindeki Porto Rico galibiyetiyle millelerin yenilgisizlik serisi 16 maça çıktı. 

Turnuvadaki ikinci maçı 17 Eylül’de Bulgaristan’a karşı yapacak. Grupta, Porto Rico, Bulgaristan’ın yanı sıra Peru, Arjantin, Brezilya, Japonya ve Belçika bulunuyor. 


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Paris Olimiyat Elemeleri ilk maçından galibiyetle ayrılan Filenin Sultanları maç sonu maskotla birlikte böyle eğlendi – Spor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!