featured

2024 Oscar Adaylarının Sürprizleri & Hayal Kırıklıkları – Haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

96. Oscar adaylıklarının şaşırtan sonuçları…


.

Salı günü, 96. Akademi Ödülleri adaylarının açıklanmasıyla birlikte ödül sezonu son dönemece girdi. Jack Quaid ve Zazie Beetz’in sunumuyla 23 kategoride Oscar için yarışacak filmler ve isimler artık belli. Akademi üyelerinin son oylama turu 22-27 Şubat’ta gerçekleşecek ve ödüller 10 Mart’ta Jimmy Kimmel’ın sunumuyla sahiplerini bulacak.

Adaylıklara genel olarak baktığımızda yılın ve sezonun öne çıkan filmlerinin beklendiği gibi çok sayıda kategoride yarıştığını görüyoruz. “Oppenheimer” tam 13 kategoride aday gösterilerek sadece bu yılın en çok adaylık alan filmi olmakla kalmadı, 2018 yılındaki “Shape of Water”dan bu yana 13 adaylık alan ilk film oldu. Diğer bir güçlü film “Poor Things” de tam 11 dalda aday gösterildi.

2024 Oscar Adayları Belli Oldu!

Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı filmlerin, oyuncuların ve yönetmenlerin dışarıda kalması hayal kırıklığı yarattı ve bazı sürprizler yaşandı. Gelin 2024 Oscar adaylıklarının hayal kırıklıklarına ve sürprizlerine birlikte bakalım…


.

Hayal Kırıklıkları

Margot Robbie: Robbie, geçen yıl “Babylon”da olduğu gibi bu yıl da “Barbie”deki performansıyla görmezden gelindi. En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı için yarışan isimlerin hepsi çok güçlü ancak Robbie’nin Barbie performansıyla aday gösterileceğine pek çok uzman ve ödül meraklısı tarafından kesin gözüyle bakılıyordu ve liste dışı kalması hayal kırıklığı yarattı.

Greta Gerwig: En İyi Film ve En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ına aday olan “Barbie”nin yönetmeni Greta Gerwig, yönetmenlik kategorisinde aday gösterilebileceği tahmin edilen en güçlü isimlerden biriydi, ancak Margot Robbie gibi o da adaylar arasına giremedi.

Bradley Cooper: Cooper’ın yazdığı (Josh Singer ile birlikte), yönettiği ve başrolünü üstlendiği Leonard Bernstein biyografisi “Maestro” En İyi Film de dahil olmak üzere 7 adaylık aldı. Cooper, yapımcı, senarist ve oyuncu rolleriyle aday gösterilirken, yönetmenlik kategorisinde dışarıda kaldı.

Leonardo DiCaprio: “Killers of the Flower Moon”un Cannes’daki prömiyerinden bu yana Lily Gladstone’un Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu ve tahminler yanılmadı. Ancak aynı durum, filmdeki performansıyla aynı şekilde övgü toplayan Leonardo DiCaprio için geçerli olmadı. DiCaprio, SAG Ödülleri’ne de aday gösterilmediği için Oscar yarışının dışında kalması ihtimal dahilindeydi ancak yine de şaşırttı.


.

Andrew Scott: “Fleabag” ve “Sherlock” yıldızı Andrew Scott bu yıl “All of Us Strangers” ile herkesi kendisine hayran bıraktı ancak Oscar’a aday gösterilmedi. Filmin genel anlamda görmezden gelinmesi de aynı şekilde şaşırttı.

Saltburn: Söz konusu Oscar’lar olduğunda bütün Altın Küre ve BAFTA adaylıklarının pek bir anlama gelmediği bir kez daha ortaya çıktı. Emerald Fennell imzalı “Saltburn” tek bir Oscar adaylığı bile alamadı.

Fantasia Barrino: Altın Küre ve BAFTA seçmenleri “The Color Purple” oyuncusunun Blitz Bazawule imzalı müzikalde harika bir performans sergilediği konusunda hemfikirdi ancak Barrino Oscar’larda yarış dışı kaldı.

Origin: Ava DuVernay’in Isabel Wilkerson’ın çok satan romanı Caste’den uyarlanan filmi, Regina King ve Angelina Jolie gibi büyük isimlerin katılımıyla aylardır bir gerilla kampanyası yürütüyordu, fakat bu çalışmalar meyvesini vermedi, film hiç adaylık alamadı.

Alexander Payne: “The Holdovers” En İyi Film dahil olmak üzere beş dalda Oscar’a aday gösterildi ancak yönetmen Alexander Payne, genellikle Oscar adaylarıyla aynı doğrultuda aday çıkartan DGA (Yönetmenler Birliği) Ödülleri’ne aday gösterilmesine rağmen Oscar yarışı dışında kaldı.


.

Sürprizler

Sterling K. Brown: “This Is Us”ın Emmy ödüllü aktörü, “American Fiction” ile Critics’ Choice ve SAG adaylıkları da aldı. Ama yine de Cord Jefferson’un yönettiği dramadaki muazzam dönüşüyle Oscar’da tanınması sürpriz oldu.

Annette Bening: Annette Bening “Nyad” ile her ne kadar beğenilen bir performans ortaya koymuş olsa da muhtemel Oscar adayları arasında ilk sıralarda gelmiyordu. Bening böylece beşinci kez Oscar’a aday gösterildi.

America Ferrera: “Barbie”nin En İyi Kadın Oyuncu ve Yönetmen kategorilerinde dışarıda kalması ne kadar beklenmedikse, Altın Küre, BAFTA ve SAG ödüllerinde adı geçmeyen America Ferrera’nın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı olması da sürpriz oldu.

May December: Todd Haynes’in filmi ilk kez Cannes Film Festivali’nde gösterime girdiğinde coşkulu eleştiriler aldı; bu da Natalie Portman, Julianne Moore ve Charles Melton’dan oluşan üç temel performansın ödül sezonunda ön sıralarda yer alabileceğini gösteriyordu. Prestijli ödüllerde adaylıklar alan oyuncular Oscar’da liste dışı kalırken, Samy Burch ve Alex Mechanik’in kıvrımlı, katmanlı senaryosu sürpriz bir şekilde En İyi Orijinal Senaryo adayı oldu.

Haber Kaynağı www.beyazperde.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Oscar Adaylarının Sürprizleri & Hayal Kırıklıkları – Haberler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!