featured

2023 yılında Türkiye’de en az 424 kadın öldürüldü!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun paylaştığı verilere göre 12 ayda en az 424 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da kadınların en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından katledildiğini açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, şüpheli kadın ölümlerinin arttığına vurgu yapan kadın dernekleri, pandemiden beri kadın cinayetlerinde ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti. Bu yıl şüpheli şekilde yaşamını yitiren kadınların ölümlerinin açığa çıkarılması için kadınlar tarafından davet yapıldı. Her yıl İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında yapılan açıklamalarda “aile içi ve kadına şiddetle mücadelede sıfır tolerans” denilmesine karşın kadın cinayetleri sayısında azalma yerine artış gözlemlendi. Kadın derneklerinin açıkladığı veriler ile bakanlık tarafından açıklanan verilerin birbirini tutmaması tepkilere yol açtı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Cumhuriyet ile paylaştığı verilere göre 12 ayda en az 424 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da kadınların en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından katledildiğini açıkladı.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 yılında Türkiye’de en az 424 kadın öldürüldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!