featured

“2023 ABD hisse yatırımcısı için zorlu olacak”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yardeni Research kurucusu Ed Yardeni, hisse senetlerine yönelik iyimser yatırımlar yapan yatırımcıların 2023’te zafer ilan etmeleri için çok dar bir patikadan geçmeleri gerekeceğini söyledi.

Bloomberg TV’ye konuşan Yardeni ekonominin güçlü kalması ve bunun sonucunda Fed’in faizleri daha da artırması durumunda hisse senedi iyimserlerinin 2023’te “kazanamayacağının neredeyse kesin olduğunu” söyledi.

Yardeni’ye göre hisse senedi yatırımcısının kazanmasını sağlayacak dar patika için anahtar faktör enflasyonun beklenenden daha hızlı düşmesi olacak.

Kendisinin de piyasa beklentisine göre daha hızlı enflasyon düşüşü beklediğini dile getiren Yardeni ikinci el otomobil, kira ve enerji fiyatlarındaki yumuşamaya dikkat çekti ve 2023’ün başlarında ABD’de yüzde 3-yüzde 4 manşet enflasyon kaydedilebileceğini öngördü.

2022’de birçok stratejist enflasyonun geçici faktörlerle yükseldiği temasını satın alarak yanılmıştı. Fed’in artan enflasyon karşısında hızla faizleri artırması sonucu S&P 500 bu yıl yüzde 20 üzeri değer kaybederken Nasdaq 100 yaklaşık yüzde 35 kayıp yaşadı.

Öncü göstergelerin herkesi korkuttuğunu belirten Yardeni “Eğer bir resesyon olacaksa bu yakında olacak. Piyasalar da bundan korkuyor” diye konuştu.

Haber Kaynağı www.bloomberght.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“2023 ABD hisse yatırımcısı için zorlu olacak”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!