Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, e-posta doğrulama özelliğini kullanıma sunuyor. Peki, e-posta doğrulama nasıl yapılır?
21.11.2023 16:21
Güncelleme: 21.11.2023 16:21
Meta’nın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından olan WhatsApp, odağını gizlilik ve kullanıcı güvenliğine çevirmiş durumda. Platform, geçtiğimiz haftalarda iki adımlı e-posta doğrulaması özelliğiyle gündeme geldi. Peki, WhatsApp e-posta doğrulama nasıl yapılır? İşte detaylar!
WhatsApp’ta e-posta özelliği kullanıma sunuluyor
Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini öne çıkaran özellikler üzerinde çalışıyor. Platform son olarak geçtiğimiz haftalarda e-posta doğrulama özelliğini ortaya çıkardı.
WhatsApp hesapları için e-posta doğrulama özelliği ağustos ayından itibaren geliştirilme aşamasındaydı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar hesaplarına kişisel bir e-posta bağlayacak ve olası bilgisayar korsanlığı girişimlerine engel olmuş olacaklar.
Son zamanlarda siber tehditlerin ve gizlilik kaygıların artması nedeniyle platformun attığı bu adım oldukça önemli. Şirket, e-posta doğrulamasını hayata geçirerek kullanıcılarının hassas bilgilerini koruma konusundaki kararlılığını da ortaya koyuyor. Öte yandan, hesaplara yetkisiz erişimi, kötü niyetli kişiler için daha zor hale getiriyor.
WhatsApp e-posta doğrulama nasıl yapılır?
WhatsApp’ın geçtiğimiz haftalarda kullanıcı gizliliği ve güvenliğini dikkate alarak öne çıkardığı e-posta hazırlama adımı oldukça önemli. Peki, kullanıcılar WhatsApp e-posta doğrulama işlemi için ne yapmalı? Yapmanız gerekenler şu şekilde:
• İlk olarak WhatsApp uygulamasında “Ayarlar“a girin.
• Ardından Hesap bölümünü açın.
• Karşınıza çıkan seçeneklerden e-posta adresine tıklayın.
• Sonrasında boş alana e-posta adresinizi girin
• Son olarak da e-posta adresinize gönderilen kodu uygulamaya girin.
Tüm bu adımları yaptığınız takdirde e-posta doğrulama işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Böylece hem hesabınız hem de mesajlarınız güvende olacak. Öncelikle beta kullanıcılarına sunulan özellik yavaş yavaş normal kullanıcılara da geliyor.
Kaynak: Shift Delete