Ulusal24 Haber Merkezi
Evde uzun süre kullanılan petekler zamanla eskiyerek yıpranabiliyor. Bu durum peteklerin ısıtma performansını da ciddi derecede düşürüyor. Dolayısıyla kombi nede kadar yüksek derecede çalışırsa da istenildiği kadar ısıtmıyor. Tam 36 yıldır bilindik bir serviste çalışan Ahmet Candar, peteklerde reglaj ayarı yapılarak daha çok ısı tasarrufu yapılacağını söyledi.
“Peteklerinizde bu ayarı yapın el değdiremeyeceksiniz”
Candar, “Vatandaşlar peteklerinin ısınmadığından şikayet ediyor. İstediğiniz kadar temizletin eğer gerçekten peteklerinizde temizlenme ihtiyacı yoksa yine de memnun olmazsınız.” dedi.
Candar peteklerle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
“Benim 36 yıllık tecrübem diyor ki peteklerinizde reglaj ayarı yapmalısınız. Reglaj ayarı dediğimiz şey petekler arasındaki sıcak su dağılımının ayarlanmasıdır. Yapmanız gereken tek şey şu kombinize en yakın peteğin çıkış vanasını çeyrek tur açın. Kombiye bir tık uzaktaki peteğin çıkış vanasını da yarım tur açın. Daha sonraki vanaları ise tam tur açabilirsiniz. Genellikle banyo ya da mutfaktaki petekler kombiye yakın olur. Vatandaşlarımız bu detayı bilmediği için kombiye yakın petekleri de sonuna kadar açıyor. Dolayısıyla kombi tüm petekleri aynı anda ısıtmaya çalışıyor. Hepsine yetişemeyince de uzaktaki petekler diğerlerine göre ılık kalıyor.”
Peteklerin daha iyi ısıtması için yapmanız gerekenler
yasemin.com sitesinde peteklerin daha iyi ısıtması için şu önerilere yer verildi:
Sadettin Saran’a yasadışı bahis soruşturmasında ifade verdi
– Kalorifer peteği cam altında bulunuyorsa perde boyunu kaloriferin başına kadar göre ayarlayınız. Kaloriferi kapatması ısıyı kesecektir.
– Kaloriferlerin bakımını düzenli yaptırmanız faturaların yüklü gelmemesini sağlayacak ve ısıtma problemine engel olacaktır.
– Belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalıdır.
– Reglaj ayarı, daha iyi ısınma sağlayan bir ayar olduğundan düzenli olarak peteklerin reglaj ayarını yaptırmalısınız.
– Radyatör vanalarını açmak ve kapatmak için tasarlanan radyatör anahtarını elinizin altında bulundurunuz. Peteğin bir ucunun üstünde küçük bir vana olup olmadığına bakınız.
– Radyatör anahtarının valf için doğru boyutta olup olmadığına dikkat ediniz. Boyutuna uygun değilse düz uçlu tornavida kullanabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi