featured

Tepkilere rağmen gemi ‘fay hattına’ girdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol İtirazlara rağmen Saros Körfezi’ne yapılan FSRU Doğalgaz Aktarma Limanı’na ilk gemi girdi. Deprem tehlikesine dikkat çeken Karagöz, “Marmara Depremi’ni tetikleyecek fay hattına 7 kilometre uzaklıkta” dedi.

Saros halkının ve ülkenin her yerinden binlerce doğa severin beş yıldır mücadele ettiği ve engellemek için 200 bin imzanın toplandığı FSRU Doğalgaz Aktarma Limanı’na ilk gemi bugün giriş yaptı. FSRU gemilerinin birinci derece deprem bölgesi Saros Körfezi’ne girişi, bölge halkını endişelendirdi. Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, “Beklenen Marmara depremini tetikleyen fay hattına sadece 7 kilometre uzaklıkta. Saros’u bitirecek bir proje” dedi.
 

1970’li yıllarda ülkeyi ziyaret eden Kaptan Cousteu’nun, “Kızıl Deniz’in kuzey versiyonu’’ olarak nitelendirdiği, Ege’nin incisi Saros Körfezi devasa LNG gemilerine ev sahipliği yapacak.

ENDİŞE BÜYÜYOR

Maraş Depremi’nin enkazı henüz kaldırılmamışken, 100 bin ton ağırlığında, 300 metre uzunluğunda dev FSRU gemilerinin birinci derece deprem bölgesi Saros Körfezi’ne girişi, çevre halkını endişelendirmeye devam ediyor.

Araştırmalara göre Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın uzantısı olan iki kırık arasında çökmüş bir graben alanı sayılan körfez için 10 farklı disiplinden bilim insanı, bilirkişi raporlarında ‘’olmaz’’ demişti. Saros Gönüllüleri’nin hukuk savaşına rağmen FSRU doğalgaz aktarma limanı projesi durdurulamadı.

HERKES KARŞI

Saros bölgesi doğa savunucuları olan Saros Gönüllüleri, LNG gemisinin limana girişini sosyal medya hesaplarından duyurusunda “5 bin kişi miting yaptı. 10 Farklı disiplinden bilim insanı bilirkişi raporlarında ‘olmaz’ dedi! Daha İskenderun Limanının ateşi sönmeden 1. Derece fay hattı üzerinde gezen büyük tehlikenin farkında mısınız?” sözlerine yer vererek geminin fotoğraflarını paylaştı.

SAROS’U BİTİRECEK

BirGün’e konuşan Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz deprem riskine dikkat çekti. Karagöz, “Bu projenin Saros Körfezi’nde yapılmasını isteyen tek bir kişi yok. Saros’u bitirecek bir proje. Ganos Fay’ına 7 kilometre uzaklıkta. Beklenen Marmara depremini gerçekleştirecek fay hatlarından birisi. Deprem anında doğalgazın bölgeye nasıl bir zarar vereceği belirsiz” ifadelerini kullandı.

Toplumsal tepkiyi asgari düzeye düşürmek için pandeminin en yaygın olduğu dönemde 10 bin ağacın kesildiğini ve boru hattı inşaatını bitirdiklerini belirten Karagöz, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan inceleme değerlendirme komisyonu toplantısı için pandemiden dolayı yazılı görüş istediler, itirazlarımızı söyledik. Ona rağmen dalga geçer gibi rapora halkın projeyi istediği yazıldı. Uzun uğraşlardan son açıkta beklettikleri gemiyi körfeze soktular. Sığ olduğu için büyük sürtünmeler oluştu ve defalarca uyarmamıza rağmen deniz canlılarına zarar verildi. Yarın (18 Şubat Cumartesi) Saros Gönülüleri olarak limanın yakınındaki tepeye gideceğiz ve kitlesel bir basın açıklamasıyla tepkimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Tepkilere rağmen gemi ‘fay hattına’ girdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!