Hafize Çınar Güner’in çocuklara, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bambaşka bir açıdan anlatan benzersiz bir resimli kitap olan ‘Atatürk Gibi’ çıktı.
09.11.2023 17:03
Güncelleme: 09.11.2023 17:03
Dinozor Çocuk’un okurlarla buluşturduğu Atatürk Gibi adlı kitap, son yüzyılın en büyük dehası olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir zamanlar tıpkı hepimiz gibi bir çocuk olduğunu anlatarak minik okurlara ilham kaynağı oluyor!
Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla birlikte oyunlar sahne koyan, öyküler yazan Hafize Çınar Güner’in, çocukların Atatürk’e bir ders, bir ödev ya da bir süper kahraman gibi bakmamaları, onu yürekten anlayıp çok daha yakından tanıyabilmeleri için kaleme aldığı kitap, Huban Korman’ın eşsiz resimleriyle daha da anlam kazanıyor.
Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı senede 14 bin baskıya ulaşan Atatürk Gibi, raflarda ve internet satış sitelerinde!
Mustafa Kemal Atatürk, şüphesiz son yüzyılın en büyük dehası. Atatürk, büyük bir komutan ve devlet adamı olmanın yanı sıra; sanat, spor, hukuk ve pek çok alana hâkim bir aydındı. Ama o bir zamanlar benim ve senin gibi bir çocuktu. Kimi zaman çimlere uzanıp bulutlara bakıp hayaller kurar, kimi zaman en sevdiği dondurmanın peşine düşerdi.
Büyüdüğünde merakı, azmi ve mücadelesi bir ülkenin kaderini değiştirdi. Şimdi sen de onun gibi hayallerinin peşinden gitmeye, öğrenmeye ve mücadele etmeye var mısın?
Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’un yayımladığı Atatürk Gibi, raflarda ve internet satış sitelerinde!
Hafize Çınar Güner kimdir?
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. İlköğretimde Yaratıcı Drama ve Eğitim İçin Tiyatro ki¬tapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı.
Yedi yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı se¬risinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış ve yayına hazırlanan yirmi çocuk kitabı bulunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir çocuklarla çalışıyor ve 2005 yılından bu yana özel bir ilkokulda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web si¬tesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazı¬lar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kita¬bevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor.
Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk kitaplarını yorumluyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.
Huban Korman kimdir?
1959’da İstanbul’da doğdu. 1983’te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Grafik Bölümünden mezun oldu. Reklam ajanslarında çalıştı, çok sayıda çocuk kitabı resimledi ve çocuk dergileri için desenler yaptı.
2008’de illüstrasyon dalında Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu (IBBY) Onur Listesine alındı. 2021 Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) adayı olan Korman, İstanbul’da yaşıyor ve bir oğlu var.