İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından 31 Mayıs 2021’de temeli atılan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evleri için “Hak Sahibi Daire Belirleme Kura Çekilişi” yapıldı. Fatih’teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde, noter huzurunda gerçekleştirilen çekiliş öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt birer konuşma yaptı.
Ekrem İmamoğlu Hükümeti Hedef Aldı
İmamoğlu konuşmasında AK Parti iktidarını hedef alarak şunları söyledi:
Vatandaşlar, devlet kurumlarından, farklı düşüncede insanlar tarafından yönetilseler de birlikte iş üretmesini bekliyor. Bu kavramla konut meselesine de bakabilsek. Bugün ülkemizde konut sorunu var. İnsanlar konut alamıyor. Bırakın almayı, kirasını ödeyip o evde yaşayamıyoruz, konuşmazdık. Şu anda konuşuyoruz. Geldiğimiz durum bu. Ama bunları aşacağız. Bunları aşmak için çok düzenli çalışmalarımız var.
Birilerinin Aile Vakfına Teslim Edildi
Bizim sosyal alan ürettiğimiz yerler, başka projelerde, başka konumda yerler üretilerek birilerinin aile vakıflarına, birilerinin şahsi kullanımlarına tahsis edildi. Sadece Başakşehir’de 10-15 beş yerde mahkemelerimiz sürüyor, onları tekrar geri alabilmek adına, millet adına. Biz öyle yapmıyoruz. Ne yapıyoruz? Belediyemize alan kazandırıyoruz. Kimi yerde kreş yapıyoruz, kimi yerde Aile Sağlığı Destek Merkezi yapıyoruz, kimi yerde Psikolojik Danışma Merkezi yapıyoruz, kimi yerde kütüphane yapıyoruz. Sadece şu kısacık dönemde, ‘150 Günde 150 Proje’ döneminde 20 kütüphaneyi katıyoruz. Bir o kadar kreş katıyoruz. Bunlar yoktu. Yapıyoruz. Yok olanı yapıyorsak, herhalde biraz da ‘Marifet iltifata tabidir’ diyerek sizlerin bunu bilmesi lazım. Dün, 3 tane daha üniversite öğrenci yurdumuzu açtık. Ve 10’a çıkarttık yurt sayımızı. Seneye 16 olur. Şu an 3 bin bin yatak kapasitemiz var. Seneye 5 bini geçeceğiz. Bir tane yatağımız yoktu bir öğrenciye, ‘Git şurada kal’ diyebileceğimiz. 1 tane. Koca İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Peki yurt yapılmasına destek olunmadı mı? Olundu. Ama gene yapıldı, anahtar teslimi birilerinin aile vakıflarına teslim edildi. Arkadaş belediye kurum; hepimizin yani. Böyle bir şeye ihtiyacı yok.
Kimin Malını Çöp Ediyorsun? Buraları Milletin Malı
Bizim aslında bu hamleleri, bu şekilde yaparken, aynı şeyi kimden bekliyoruz biliyor musunuz? Biz, bunu bakanlığımızdan ve diğer kurumlarımızdan bekliyoruz. Beraber konuşalım. Beraber üretelim. Yani bizim görevi devralmadan önce imarlı, planlı, hatta projeli, hatta ruhsata alınmış arsalarımızla ilgili, biz orada binlerce daha sosyal konut üretebilirdik, hala davalarıyla uğraşıyoruz. Arsalarımızı, görevimizi aldıktan 2 ay sonra plansız hale getiren, 3-4 ay sonra ruhsatını iptal eden, konut projesi için ben almamışım arsayı, benden önceki yönetim almış, orada inşaat yapmak üzere, orayı yeşil alan haline getiren aklı, vallahi de billahi de benim aklım anlamaya yetmiyor. Bu niçin yapılır mesela? Kimin malını çöp yapıyorsun? Benim değil ki. Hepimizin, milletin malı. Bunu hangi maksatla böyle yapabilirsin? Bu nasıl bir siyasi hırs veya ihtiras?