İşverenler ile çalışanlar arasında dijital köprü olarak konumlanan Peyk, işverenlerin İş Kanunları gereği çalışanlarına elden tebliğ etmekle yükümlü olduğu ve yazılı cevap alması gereken bildirimlerin, elektronik ortamda yapılarak cevap alınabildiği uzaktan bildirim ürünüdür.
Özellikle çalışan sayısı yüksek olan, turn over oranı yoğun olan ve dağınık lokasyona sahip şirketlerin Peyk Platformuna yoğun ilgi ve talep gösterdiğini kaydeden Kolaysoft Teknoloji Peyk Proje Yönetici Esranur Sekman, şunları söyledi:
“Peyk Platformu aracılığıyla, çalışan bordroları elektronik ortamda gönderiliyor ve onay alınıyor. Tüm bildirim, duyuru ve tebligatlar e-imzalı ve TÜBİTAK zaman damgalı bir şekilde muhatabına iletiliyor. Çalışanların, yıllık izin, görevlendirme, avans gibi her türlü talepleri ilgili amirine iletiliyor ve cevaplanıyor. Çalışanların tüm özlük dokümanları, yine bu platform üzerinde çalışandan talep ediliyor ve dijital ortamda arşivleniyor. Tüm bu veriler çalışan, işlem, belge türü, tarih vs. bazında raporlanabiliyor. Bununla birlikte, sistem üzerinden gönderilen her bir belge için çalışan, SMS ve e-mail yollarıyla otomatik olarak bilgilendirilmektedir. Peyk’in sunduğu olanaklar, şirketlerin iş süreçlerine hız kazandırmakla kalmayıp, zaman ve maliyet anlamında ciddi bir tasarruf elde etmelerini sağlamaktadır. Özetle, Peyk olarak, işveren ve çalışan haklarını korumaya yönelik güvenli bir altyapı sunarak, anlaşmazlıkların çözümü noktasında tarafsız bir veri bütününü ortaya koymaktayız.” dedi.
Bordro ve ücret hesap pusulalarının çalışanlara tebliğ edilmesi önem kazanıyor
Peyk Platformunun iş süreçlerini kolaylaştırdığını anlatan Peyk Proje Yönetici Esranur Sekman, şunları belirtti:
“En başta bordro ve ücret hesap pusulalarının çalışanlara tebliğ edilmesi, işletmelerin iş süreçlerini hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor. Çalışan sayısı yüksek şirketlerde, geleneksel yöntemlerle bordro dağıtım işlemi günler sürebilirken, Peyk ile binlerce bordroyu dakikalar içerisinde sahiplerine iletip, bunlara ilişkin onay alınmaktadır. Bununla birlikte çalışan özlük dokümanlarının temini ve arşivlenmesi noktasında da, hizmet verdiğimiz firmalardan oldukça güzel geri dönüşler almaktayız. Binlerce klasör içerisinde yer alan bilginin birkaç tıkla erişilebilir olması, özellikle insan kaynakları profesyonelleri için müthiş bir erişim kolaylığı sağlıyor. İşe alım süreçleri ve diğer belgelerin çalışanlara iletimi hususunda da, aynı durum geçerli aslında. Kolaysoft olarak, hem çalışanı hem de işvereni Peyk Platformu ile ulaşılabilir kılıyoruz. Pandemi döneminde ve ardından şuan içinde bulunduğumuz hibrit çalışma ortamında, Peyk’e olan ilgi ve talep artarak sürmektedir.” diye konuştu.
Peyk, tüm İK ürünleri ile entegre çalışıyor
Peyk’in kendini sürekli geliştiren, güncelleyen ve büyüyen canlı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Esranur Sekman, konuşmasına şöyle devam etti:
“Peyk’i ilk olarak 2019 yılının son çeyreğinde kullanıma sunduk. 2020 yılında Peyk, 70 ülkede 150 bin üyesi olan Uluslararası Teknoparklar Birliği Derneği (IASP) tarafından, Covid-19 salgınına karşı işveren ve çalışanlara değer katan global çapta İnovatif yazılım ürünü seçildi. Peyk’e geçtiğimiz 3 yıl içerisinde tahminlerimizin üzerinde bir taleple karşılaştık. Tabi bunda yaşanan pandemi sürecinin de etkisi büyük oldu. İşletmeler tarafından pandemiyle birlikte dijitalleşmenin önemi bir kez daha net bir şekilde ortaya çıkmış oldu. 2019’dan bugüne kadar mevcut firmalarımızın talepleri ve sahanın ihtiyaçları doğrultusunda, Peyk’e birçok yeni özellik ekledik ve ekliyoruz. Bilindiği üzere, Peyk bir İK ürünü/uygulaması değildir. Peyk, tüm İK ürünleriyle entegre çalışabilen, işverenle birlikte çalışanın da sürece aktif bir şekilde dahil olduğu, ispat aracı olan verilerin üretildiği ve yasal süreçler açısından delil teşkil eden dokümanların tebliğ-tebellüğ edildiği üst bir yapı diyebiliriz. Peyk için global pazarlarda da hedeflerimiz bulunuyor ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.