featured

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dezenformasyonla Mücadele İçin Medya Okuryazarlığı Eğitimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yürütülen ve başarıyla tamamlanan Dezenformasyona Odaklanan Dijital Medya Okuryazarlığı Çevrimiçi Sertifika Programı’nın kapanış töreni 2 Aralık 2024 tarihinde Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kapanış törenine Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Elçi Müsteşar ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı Stefano Fantaroni, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hakan Özkardeş, Rektör Yardımcıları, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan temsilciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Elçi Müsteşar ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı Stefano Fantaroni dezenformasyonla mücadelede medya okuryazarlığının önemine dikkat çekerek böylesi anlamlı ve kapsamlı bir projede Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi ile yaptıkları iş birliğinden memnuniyetini ifade etti. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakan Özkardeş, günümüzde okur-yazarlık konusunda dijitalden sağlığa farklı alanlarda yetkinlikler kazanmanın gereğine işaret ederek, doğru bilgiye ulaşmada evrensel kuralların geçerli olduğunu, Üniversitelere bu konuda sorumluluklar düştüğünü ve medyayı doğru anlamanın, medya okur yazarı olmanın önemini vurguladı. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. G. Senem Gençtürk Hızal, projenin görsel okuryazarlıktan nefret söylemine, siber güvenlikten doğruluk kontrolü araçlarına kadar geniş bir konu yelpazesini kapsayarak katılımcılara dezenformasyona odaklanan dijital medya okuryazarlığı alanında derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflediğini; aynı zamanda medya ve güven, etik sorumluluklar gibi kritik konularda da farkındalık oluşturmanın amaçlandığını belirtti. Hızal, katılımcıların program boyunca edindikleri bilgi ve becerileri, sadece akademik hayatlarında değil, toplumsal olarak dijital dünyada daha bilinçli, sorumlu, etik ilkelerin farkındalığı ile donanmış etkili bireyler olarak gelecekteki kariyer yolculuklarında kullanacaklarına inandıklarının altını çizdi.

25 Şehir, 38 Üniversite, 500’den Fazla Öğrenci

Toplumun doğru bilgiye dayalı kararlar alabilmesi, demokratik değerlerin korunabilmesi ve toplumsal huzurun sağlanabilmesi için dezenformasyonla etkili bir şekilde mücadele edilmesinin çağımızın en kritik görevlerinden biri olduğu temelinde Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geliştirilen Dezenformasyona Odaklanan Dijital Medya Okuryazarlığı Çevrimiçi Sertifika Programı 18 saatlik asenkron dersten oluştu. AB Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen program katılımcılara ücretsiz olarak sunuldu. İletişim ve ilgili alanlar başta olmak üzere 25 şehirden, 38 Ünivesiteden, 500’den fazla öğrenci/ katılımcı programı başarıyla tamamladı.

Kapanış töreninde Dezenformasyona Odaklanan Dijital Medya Okuryazarlığı Çevrimiçi Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan öğrencileri temsilen Ankara’da bulunan öğrencilere, programın eğitimcilerine, programın yapım ve altyapı sürecine destek verenlere teşekkür belgeleri sunuldu.

 

 

Melisa Altuntaş- Haber Merkezi

Haber Kaynağı mansethaber.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dezenformasyonla Mücadele İçin Medya Okuryazarlığı Eğitimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!