featured

Altın Kelebek’in Ardından… – Haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kelebek’in Öğrettikleri: Gizem Ertürk, Altın Kelebek Ödül Töreni’nin ‘en’lerini değerlendirdi.


Bu sabah metroda gelirken iki genç kız aralarında konuşuyordu. “Dün akşam Altın Kelebek vardı, izledin mi?” Arkadaşı cevap verdi: “Evet yine saçma sapan ödüller, saçma sapan insanlar…”

“En İyi Dizi’yi İnci Taneleri’ne verdiler inanabiliyor musun” dedi, öbürü “bullshit!!!”

İşte tam bir Z kuşağı tepkisi… Ödülleri beğenmeseler de izlemişlerdi. Aradan geçen 50 yıla rağmen Kelebek, X, Y, Z ve hatta alfa kuşağını bir şekilde buluşturmayı başarmıştı. Bu açından bakarsak bile büyük bir başarı olduğu ortada…

Peki 50. Yılındaki Altın Kelebek töreni nasıl geçti? Gelin törenin enlerini birlikte inceleyelim.

Her şeyden önce 50 yılda hem ülkemizde hem de dünyada çok şey değişti. İlk Altın Kelebek düzenlendiğinde tarihler 1972’yi gösteriyordu. 2 yıl yapılamamış sonra aralıksız bugünlerde gelmişti.

70’li yıllar her ne kadar Yeşilçam’ın altın yılları olsa da siyasi tarihimiz için kara leke olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı da aynı yıl gerçekleşmişti. Yani memleket insanı siyasi ve ekonomik buhranların hiçbir dönem eksik olmadığı coğrafyamızda bir şekilde kendini eğlenceye vurmayı başarıyordu.

Bir de tören de her ne kadar ülkenin en uzun soluklu ödülleri olduğunun altı çizilse de 60 yılı deviren Altın Portakal’da unutulmamalı diye düşünüyorum. Üstelik iki festivalin de ortak bir özelliği var; ikisi de konuşulmayı ve gündem olmayı seviyor.

Gecenin akılda kalan anlarına geçmeden bir notum da kokteyli de sayarsak 6 saati aşan tören süresine… Bu duruma acil olarak çözüm bulunması şart. Çok daha kısa sürede daha dinamik bir tören yapılması mümkün. Mesela ödül alan bir ekipte sahneye 5 kişi çıkıyorsa hepsi de konuşmak zorunda değil. İçlerinden bir sözcü seçip mesajını verebilir.

50. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Demet Evgar değil de Mehmet Evgar olsaydım…

Gelelim gecenin akılda kalan anlarına, gecenin ilk ödüllerinden bir tanesi olan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü almak için sahneye çıkan Demet Evgar, beklendiği anlamlı konuşmalardan bir tanesine imza attı. Sektöre Demet Evgar değil de Mehmet Evgar ne kadar olsaydım daha avantajlı olurdum, diye konuştu.

Çok değil daha geçen sene, (sanki yıllar geçmiş gibi değil mi) 6 Şubat depremleriyle binlerce insanımızı kaybettik. Geride kalanların hayatı ise bir daha asla aynı olmamacasına değişti. Kendisi de bir Kıbrıslı olan Hazar Ergüçlü, İnci Taneleri’nin En İyi Dizi Ödülü’nü almak için sahneye çıktığında ‘İsias Otel’ hatırlatması yaparak 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için adalet çağrısında bulundu.

Düşünüyorum da iki de iki, ecnebi memlekette her yılın bazen de tekrar eden tek bir meselesi varken maşallah biz de travma bitmiyor. Kadın kıyımı, çocuk cinayeti, bebek vahşeti, hayvan eziyeti… Saymakla bitmiyor…

Neyseki Meslekte 30. Yıl Ödülü’nü almak için Ata Demirer’in sahne almasıyla ortam biraz yumuşadı. Demirer’in yaşlılık ve Teoman üzerine geyikleri, üzerine gazino havaları derken birkaç dakikalığına da olsak dertlerimizden uzaklaştık.

Şaka yaparken iki kere düşünmek zorunda kalan arkadaşlarıma…

Prens dizisiyle En İyi Komedi Erkek Dizisi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Giray Altınok’un şaka yaparken iki kere düşünmek zorunda kalan bütün mizahçı arkadaşlarım adına alıyorum demesi günümüz Türkiye’sinin tek cümleyle özeti gibiydi…

Aylin Kontente ne demek istedi?

En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu ödülünü Güldür Güldür ekibe adına alan Aylin Kontente’nin konuşması ise pek güldürmedi. Diğer dizilerde kadın oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy gibi isimlerle oynarken biz (direkt iması) çirkin adamlarla (birisi de eşim) diyerek ne kasetti anlamakta zorlandık. Bu durumdan memnun mu yoksa serzenişte mi bulunuyor anlamadık. Biraz da gereksiz bir çıkış oldu bana kalırsa.

TC Sınırları İçinde Devrimler Yaratan Bir Reformistim

Gecenin cesur konuşması ise beklenmedik şekilde Bülent Ersoy’a aitti. Bu topraklarda reformist bir devrimci olduğunu söyleyen diva, veda konuşması sayılabilecek iz bırakan bir manifestoya imza attı adeta.

Empati Kastır Kullanmak Lazım

Empati programıyla En İyi Sunucu Ödülü’nün sahibi olan Ahmet Mümtaz Taylan aynı adlı programına yaptığı göndermeyle; empati bir kastır, kullanılmayınca körelir. Ülkemizde ve dünyada çok ihtiyacımız var, dedi.

Sinan Akçıl’ın güldürmeyen esprileri

En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü’nü anons ettiği simgeye Wanda Nara çok üzülecek diyerek salonda soğuk rüzgarlar estiren Akçıl’ın şu an hatırlamadığım birkaç soğuk şakası da baya kötüydü.

Dört ayaklar canlar, okutulmayan kız çocukları, sansür…

Dedübülman’ın basçısının sokak hayvanlarına adalet çağrısı, Kızıl Goncalar senaristi Şükrü Necari Şahin’in eğitim hakkı elinden alınan kız çocuklarına mesajı, Kızıl Goncalar yönetmeni Ömür Atay’ın sansüre karşı tavrı ve Türkan Şoray’ın unuttuğu Şerif Gören saygı duruşu gecenin hatırlarda kaldı.

Yeşilçam’ın 50 yılı deviren efsaneleri Emel Sayın, Türkan Şoray, Ediz Hun, Perihan Savaş, İzzet Günay’ı yan yana görmek gerçekten de rüya gibiydi.

Özetle Altın Kelebek, Altın Portakal ya da Altın Koza isminin ne olduğu farketmez hepsi bizim değerlilerimiz. Daha dinamik, adil ve özgür yıllarda devam etmesi dileğiyle…

Gizem Ertürk

Haber Kaynağı www.beyazperde.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Altın Kelebek’in Ardından… – Haberler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!