featured

“Deadpool & Wolverine” Ödül Sezonuna Hazırlanıyor – Haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Disney, “Deadpool & Wolverine”in ticari başarısını, Oscar ve Altın Küre gibi prestijli ödüllerle taçlandırmak istiyor.


Marvel Studios

Marvel Studios’un “Deadpool & Wolverine” filmi, 1 milyar 318 milyon dolarlık hasılatıyla şu anda 2024’ün en çok kazanan ikinci filmi konumunda. Film, eleştirel açıdan karışık yorumlar almasına rağmen, uzun zamandır eski başarısını yakalayamayan Marvel Studios’a parlak günlerini yeniden yaşattı. Şimdilerde ise bu ticari başarıya bazı prestijli ödülleri eklemeyi hedefliyor.

2016 yapımı orijinal filmin başarısını tekrarlamak isteyen Disney, Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’ın çoklu evren gösterisini büyük ödüllerde rekabete sokmaya kararlı. Film, komedi kategorilerinde değerlendirilmek üzere Altın Küre’ye sunulacak ve Reynolds’ın Wade Wilson/Deadpool rolündeki performansı, komedi veya müzikal kategorisindeki altı erkek oyuncu adayından biri olabilmek için yarışacak.

Variety’nin özel olarak doğruladığı üzere, Jackman’ın Logan/Wolverine olarak dönüşü de Altın Küre, Screen Actors Guild Ödülleri, Eleştirmenlerin Seçimi (Critics Choice) ve hatta Oscar’lar da dahil olmak üzere tüm önemli ödüllerde yardımcı oyuncu kategorisinde değerlendirmeye sunulacak.

Ayrıca filmin Altın Küre’nin yakın zamanda tanıtılan Sinematik ve Gişe Başarısı kategorisinde yer alması neredeyse garanti. Geçen yıl eklenen bu kategori, yılın en çok beğenilen ve en çok hasılat yapan filmlerini kutluyor. Geçen yılın açılış ödülü, en iyi film de dahil olmak üzere sekiz dalda Oscar’a aday gösterilen, Greta Gerwig’in milyar dolarlık fenomeni “Barbie”ye verildi. Bu kategoriye girebilmek için filmlerin 100 milyon doları ABD’den gelmek üzere en az 150 milyon dolar hasılat elde etmesi ya da endüstri standartlarına göre kabul edilen benzer dijital platform izlenme rakamlarına ulaşması gerekiyor.

Shawn Levy’nin yönettiği “Deadpool & Wolverine” aynı zamanda Oscar’larda; yapım tasarımı, ses ve görsel efektler de dahil olmak üzere teknik kategorilerde de aday olmayı hedefleyecek.

Tim Miller’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan orijinal “Deadpool” (2016), dünya çapında 780 milyon doların üzerinde hasılat yaparak hem çok beğenildi hem de gişede sansasyon yarattı. Aynı zamanda o zamanın en yüksek hasılat yapan R dereceli filmi oldu.

Film, En İyi Film (müzikal veya komedi) ve Reynolds için En İyi Erkek Oyuncu da dahil olmak üzere iki Altın Küre adaylığı kazandı. Aynı zamanda, İlk Kez Yönetmenlik dalında Amerika Yönetmenler Birliği, Uyarlanmış Senaryo dalında Amerika Yazarlar Birliği ve En İyi Film dalında Amerika Yapımcılar Birliği gibi büyük sektör birlikleri tarafından da takdir edildi. “Deadpool & Wolverine”in hangi adaylıkları almayı başarabileceğini merakla bekliyoruz…

Haber Kaynağı www.beyazperde.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
“Deadpool & Wolverine” Ödül Sezonuna Hazırlanıyor – Haberler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!