featured

“Uğultulu Tepeler”in Yeni Uyarlamasında Margot Robbie ve Jacob Elordi Başrolde! – Haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emerald Fennell’in yazıp yöneteceği yeni “Uğultulu Tepeler” uyarlamasının çekimleri 2025’te başlayacak.



Oscar ödüllü senarist ve yönetmen Emerald Fennell (Saltburn, Promising Young Woman) Emily Bronte’nin “Uğultulu Tepeler” (Wuthering Heights) romanını sinemaya uyarlıyor.

Fennell’in yazacağı, yöneteceği ve yapımcılığını üstleneceği filmde Catherine Earnshaw ve Heathcliff rollerini Avustralyalı oyuncular Margot Robbie ve Jacob Elordi üstlenecek.

Brontë’nin yayımlanmış tek eseri olan kitap, Batı Yorkshire bozkırlarında yaşayan toprak sahibi soylulardan iki aileyle, Earnshaw’lar ile Linton’larla ve bu ailelerin Earnshaw’ların üvey oğlu Heathcliff’le olan çalkantılı ilişkilerine odaklanıyor.

İngiliz edebiyatının en büyük romanlardan biri olarak kabul edilen “Uğultulu Tepeler” daha önce de defalarca sinema ve televizyona uyarlandı. William Wyler’ın 1939 tarihli klasiğinde başrolleri Laurence Olivier ve Merle Oberon üstlenirken; Robert Fuest’ın 1970 yapımı uyarlamasında başroller Timothy Dalton ve Anna Calder-Marshall’dı.

Eserin en ünlü uyarlamalarından biri olan 1992 yapımı “Uğultulu Tepeler”de ana karakterlere Ralph Fiennes ve Juliette Binoche hayat verdi, yönetmen koltuğunda ise Peter Kosminsky oturuyordu.

2009’da Tom Hardy ve Charlotte Riley başrollü bir uyarlama gelirken, 2011’de ise James Howson ve Kaya Scodelario yeni bir uyarlamanın başrollerini paylaştılar.

Fennell’in “Uğultulu Tepeler” versiyonunun çekimleri 2025’te Birleşik Krallık’ta başlayacak.

Haber Kaynağı www.beyazperde.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
“Uğultulu Tepeler”in Yeni Uyarlamasında Margot Robbie ve Jacob Elordi Başrolde! – Haberler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!