featured

Macaristan MB Fed sonrası faiz indirimlerine devam etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banka enflasyondaki yavaşlamayla beraber politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 6,5’e çekti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de bu yöndeydi.

Banka 15 kez faiz indirmesinin ardından Ağustos’ta faiz indirimlerine ara vermişti. Merkez Bankası Başkanı Barnabas Virag son alınan kararın ‘geçici’ olduğunu ve enflasyondaki gelişmelere bağlı olarak bu sene 2 kez 25’er baz puanlık indirim için alan olduğunu belirtmişti.

Ülkede yıllık enflasyon Ağustos’ta yüzde 3,4 ile 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Budapeşte’deki Intesa Sanpaolo’da Ekonomist olan Mariann Trippon Fed’in faiz indiriminin küresel piyasalarda risk iştahını ve Macaristan Merkez Bankası’nın da manevra alanını artırdığını belirtti.

Ülke para birimi forint yıl başından bu yana euro karşısında yüzde 2,8 değer kaybı ile benzer para birimleri arasında en kötü performansı kaydetti. Morgan Stanley 2026’daki genel seçimlere kadar para biriminin dalgalı seyredebileceği tahminini paylaştı.

Haber Kaynağı www.bloomberght.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Macaristan MB Fed sonrası faiz indirimlerine devam etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!