featured

Hayvanları korumak için yasa çıkaran da, hayvanları öldürmek için yasa çıkaran da aynı iktidar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol AK Parti’nin sokaktaki hayvanların sahiplendirilmediğinde uyutulmasını öngören ve AK Partili Abdullah Güler’in sadece kuduz ve saldırgan köpeklerin toplatılacağını açıkladığı yasa taslağına ilişkin olarak, Gazeteci Fatih Altaylı 5199 sayılı yasanın hatırlatmasını yaptı.

”Hayvanları korumak için 5199 sayılı yasayı çıkaran, sonra da hayvanları öldürmek için yasa çıkaran iktidar” diyerek eleştirisini belirten Altaylı, şu ifadeleri kullandı: 

”Twitter üstünde yaptığım ankette “Köpekler öldürülsün” diyenler yüzde 52 çoğunluğu oluşturdu. İktidar partisi de çoğunluğa kulak verecek gibi. Oysa kendi çıkardıkları yasanın 1. Maddesi “Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.” diyor. Kendi çıkardığı Anayasa’ya uymayanın kendi çıkardığı yasaya uymasını beklemek ise ancak bizim gibi saflara mahsus olsa gerek.” 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Hayvanları korumak için yasa çıkaran da, hayvanları öldürmek için yasa çıkaran da aynı iktidar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!