featured

İki büyük kara delik birleşti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Uzay ve Havacılık Ajansı’na (NASA) ait James Webb Uzay Teleskobu, erken evren döneminden büyük iki kara deliğin birleştiğini ortaya koydu.

Teleskop ile elde edilen bulgularda, Güneş’ten 50 milyon kat daha büyük olan bir kara delik ile ona yakın büyüklükte olduğu tespit edilen bir diğer kara deliğin, “Büyük Patlama”dan 740 milyon yıl sonra birleştiği belirlendi

Cambridge Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanı Hannah Ubler, “Devasa kara delikler galaksilerin evrimini en başından beri şekillendiriyor.” dedi.

Bunun şimdiye kadar bilinen en eski tarihli kara delik birleşmesi olduğu, bilim adamları tarafından yapılan açıklamada belirtildi.

Gökbilimcilerin süper kütleli kara deliklerin nasıl bu kadar büyüdüğüne ilişkin sorularına James Webb Uzay Teleskobu’nun yeni keşfi ile yanıt bulabileceği kaydedildi.

Hubble Uzay Teleskobunun yerine geçmesi amacıyla NASA tarafından 2021 yılında fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, Dünya’dan 1,6 milyon kilometre uzaklıkta uzaydaki en büyük gözlemevi olarak evrenle ilgili bilinmeyenleri araştırmayı sürdürüyor.

Haber Kaynağı www.yenicaggazetesi.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
İki büyük kara delik birleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!