Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte oteller dolmaya başladı. Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çolakoğlu, bayram öncesi otel doluluk oranlarının beklentileri karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, “Otellerimiz 3 bayramı karşılayarak sezona başlıyor. 21 Mart Nevruz Bayramı doluluklarını yüzde 60-70 seviyelerine çıkardı. 31 Mart Paskalya Bayramı da talepleri arttırdı. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile beraber iç turizm hareketliliği rezervasyonlara yansımaya başladı” dedi. Antalya ve Muğla’ya yüksek talep olduğunu ifade eden Çolakoğlu, “Tatil yörelerinde konaklama fiyatları geçen yıla kıyasla bölgesine göre yüzde 30-70 artış gösteriyor. Bu artışlar ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortamın bir sonucu olarak tüketiciye yansımaktadır” diye konuştu.
Macaristan Merkez Bankası faiz indirimini yavaşlattı
“Oteller 3 bayramı karşılayarak sezona başlıyor”
TUROYD Başkanı Savaş Çolakoğlu, ELİPS HABER’e Ramazan Bayramı öncesi otel doluluk oranlarına ilişkin bilgi verdi. Çolakoğlu, “Ramazan Bayramı öncesi otel dolulukları beklentileri karşılayacak düzeyde. Özellikle Resort bölgesi otellerimiz 3 bayramı karşılayarak sezona başlıyor. 21 Mart Nevruz Bayramı ile ağırlıklı İran olmak üzere Türki Cumhuriyetleri’nden gelen misafirler dolulukları yüzde 60-70 seviyelerine çıkardı. Arkasından 31 Mart Paskalya Bayramı da Batı Avrupa’dan gelen talepleri arttırdı. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile beraber iç turizm hareketliliği de şimdiden rezervasyonlara yansımaya başladı” dedi.
“Antalya ve Muğla’ya talep yüksek”
En çok talep gören şehirlere işaret eden Çolakoğlu, “Özellikle Antalya ve Muğla yoğun talep gören iller arasında ilk sırada yer almaktadır. Almanya bu yılda en büyük pazarımız olacaktır. İngiltere pazarı geçen yıl içerisinde göstermiş olduğu artışa bu yıl da devam edecektir. Polonya, İskandinav Ülkeleri ve Benelüks Ülkeleri bu yıl ciddi artış gösterecektir. Rusya da savaş ekonomisi devam ediyor, rublenin dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi satın alma gücünü azalttı. Dolayısıyla erken rezervasyonlardaki talepler eski yıllara göre daha yavaş ilerliyor” ifadelerini kullandı.
“Konaklama fiyatları yüzde 70’e kadar artış gösteriyor”
Tatil ücretlerine ilişkin bilgi veren Çolakoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Tatil yörelerinde konaklama fiyatları geçen yıla kıyasla bölgesine göre yüzde 30-70 artış gösteriyor. Bu artışlar ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortamın bir sonucu olarak tüketiciye yansımaktadır. Ülkemizin farklı coğrafyalarında alternatif turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapabilecek her standartta konaklama tesisleri mevcuttur. Her bütçeye uygun konaklama imkânı sunan alternatif tesisleri değerlendirmek tatilcilerin avantajına olacaktır.”
Muhabir: Deniz Dalgıç