featured

Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşünde rötar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol Bugün Dünya’ya dönüşe başlaması beklenen Alper Gezeravcı’nın da içinde olduğu Dragon Uzay Aracı’nın en erken hafta başında dönüşe geçebileceği belirtildi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı’nın Dünya’ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Şubat’a ertelendi.

Astronot Gezeravcı’nın dönüş yolculuğunda erteleme yapıldı. SpaceX, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle, Alper Gezeravcı’nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğini duyurdu. Dragon kapsülü en erken 5 Şubat Pazartesi günü ISS’ten ayrılacak.

Ayrıca açıklamada, ekiplerin ISS’ten ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri belirtildi.

14 GÜNDE 13 DENEY

Gezeravcı, 14 günlük görevi sırasında 13 deney gerçekleştirdi. Gezeravcı son sosyal medya mesajında “Uzayda yaptığım deneyler, Dünya’nın sınırsız güzelliklerini anlamamıza yardımcı oluyor. Attığımız her bir adım Dünyamızın geleceği için” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşünde rötar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!