featured

Johnson&Johnson kanser tedavisi geliştiricisi Ambrx’i satın alıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Johnson&Johnson’dan yapılan açıklamada, yaklaşık 2 milyar dolarlık satın almanın, şirkete hedefe yönelik kanser tedavilerini tasarlamak, geliştirmek ve ticarileştirmek için belirgin bir fırsat sunacağı bildirildi.

Ambrx’in antikor ilaç konjugatları (ADC) olarak adlandırılan tescilli teknolojisinin, kemoterapiyle ilişkili yaygın yan etkiler olmadan kanser hücrelerinin hedeflenen ve etkili bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağladığı vurgulanan açıklamada, Johnson&Johnson’daki bilim insanlarının Ambrx araştırmacılarıyla ileri prostat kanserindeki çalışmaları hızlandırmayı ve yeni ADC ürünü geliştirmeyi de planladığı aktarıldı.

Açıklamada, anlaşma şartları uyarınca Johnson&Johnson’ın, Ambrx’in tüm hisselerini hisse başına 28 dolar nakit karşılığında satın alacağı belirtilerek, işlemin tamamlanmasının, Ambrx hissedarlarının onayı ve ilgili mevzuat izinlerinin alınmasına bağlı 2024’ün ilk yarısında gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Haber Kaynağı www.bloomberght.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Johnson&Johnson kanser tedavisi geliştiricisi Ambrx’i satın alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!