featured

ABD’den Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışına ilişkin açıklama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, İsveç’in NATO’ya üyeliği ve Türkiye’ye F-16 uçaklarının satış sürecini değerlendirdi.

İsveç’le ilgili tasarının TBMM Dışişleri Komisyonu’ndan geçmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Miller, Genel Kurul’da da tasarının geçip imzalanmasını beklediklerini dile getirdi.

Miller, yönetim olarak F-16 satışı ile İsveç’in NATO’ya üyeliğini birbirine bağlı konular olarak görmediklerini söyledi.

F-16’lar da dahil iki ülkeyle ilgili konular üzerinde hassas şekilde çalıştıklarını vurgulayan ABD’li Sözcü, Kongre’de bu konuda bazı sorunların olduğunu kaydetti.

Miller, F-16 satışına ilişkin Kongreye resmi bildirimin ne zaman yapılacağı konusunda ise, “Ne zaman ilerlemeye hazır olacağımız hususunda şu anda bir yorum yapmak istemem” değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden ve diğer yetkililer, daha önceki açıklamalarında, Türkiye’nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklediklerini ve bu durumun NATO’yu daha güçlü kılacağını dile getirmişlerdi.

Haber Kaynağı www.yenicaggazetesi.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
ABD’den Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışına ilişkin açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!