featured

ODTÜ’de veganlarla yapılan röportaj sosyal medyanın gündemine oturdu – Yaşam

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yer alan vegan topluluğunun 1 Kasım Dünya Vegan Günü için hazırlayıp Instagram’da paylaştığı video sosyal medyada en çok tıklanılan görüntüler arasında yer aldı.

ODTÜ’lü vegan öğrencilere niçin vegan olduğu soruldu. Öğrencilerin verdiği cevap ve mesajlara bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından hak verilirken bazı kullanıcılar ise anlamsız buldu.

 

VEGANLIK NEDİR?

Veganlık, hayvansal ürünlerin tüketiminden kaçınılması ve hayvanların “sömürüsünün” engellenmesini savunan bir yaşam tarzı ve beslenme biçimidir. 

Veganlar, vejetaryenlerden farklı olarak et, balık, tavuk gibi bizzat hayvanın kendisini tüketmedikleri gibi hayvanlardan elde edilen süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin hiçbirini tüketmez ve bunların tüketiminden kaçınırlar.

Veganlar bitkisel gıdalarla beslenirler ve bu nedenle sebzeler, meyveler, baklagiller, tahıllar, bitkisel yağlar ve bitkisel kaynaklı süt, peynir ve et alternatifleri gibi bitkisel ürünleri tercih ederler. Veganlık sadece bir beslenme biçimi olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır ve kişinin her türlü tüketim alışkanlığını değiştirir.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
ODTÜ’de veganlarla yapılan röportaj sosyal medyanın gündemine oturdu – Yaşam

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!