featured

Aynı fikirdeyim

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol

Erdoğan, Hamas’ın Gazze’den İsrail’e yönelik başlattığı operasyon ile ilgili ilk açıklamasını AKP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yaptı: “Türkiye olarak bu sabah İsrail’deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.”dedi.

İtidal, “ölçülülük” demek. Demin TDK Sözlükten baktım.

Hatta Tübitak Sosyal Bilimler Ansiklopedisi: “Aşırı olmama, ne çok fazla ne çok az, tam gerektiği kadar olma, orta halde bulunma, ölçülü dengeli ve soğuk kanlı olma…” diyerek açıklamayı biraz daha genişletmiş.

Fevri ise sözlüklerde “birdenbire ve düşünmeksizin yapılan (davranış), pek düşünmeden, ansızın öfkelenen, sinirlenen, böyle davranan (kimse).” diye geçiyor.

Yani mesajdan “Çatışırken aşırıya kaçmayın, ne çok fazla ne çok az, tam gerektiği kadar, ölçülü dengeli çatışın” anlamı çıkıyor. “Gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durma çağrısı” da bu anlamı destekliyor. Yani mevcut durumda kalsın diyor. Ben olsam “Gerilime son verin!” derdim…

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Aynı fikirdeyim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!