featured

Ehliyet alacaklar dikkat: Sürücü kursu fiyatları için büyük zam yolda! – Ekonomi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala





Ehliyet almak için olmazsa olmazlardan olan sürücü kurslarına zam geliyor. 10 Temmuz’dan itibaren sürücü kursu fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor. Yeni düzenlemeye göre ehliyet fiyatı 13 bin TL’ye kadar çıkacak.

Ehliyet fiyatlarında yaklaşık olarak %86’lık bir artış bekleniyor. Ancak bu fiyatlar şehirlere göre değişiklik gösterecek. Son düzenlemeye göre İzmir’de ehliyet fiyatı 10 bin 500 TL, İstanbul’da 11 bin TL ve Ankara’da 12 bin TL olarak belirlendi.

Sınav ücretleri ise şu anda aynı kalacak. Yazılı sınav harcı 240 TL ve direksiyon sınavı harcı 295 TL olarak ödenecek.

Sektörden gelen açıklamalara göre, bu düzenlemeyle en az %30’luk bir zam bekleniyor. Ayrıca, bu zamdan sonra yıl içinde ikinci bir zamın daha yapılması gündemde.

Bu nedenle zamdan etkilenmek istemeyen sürücü adayları, 10 Temmuz’a kadar kayıt yaptırabilirler. 10 Temmuz’a kadar yapılan sürücü kursu başvurularında eski fiyatlar geçerli olacak. Zamdan etkilenmek istemeyen adaylar, hızlı bir şekilde harekete geçerek sağlık raporu, fotoğraf, diploma gibi gerekli belgeleri kayıt yaptıracakları sürücü kursuna teslim etmeli.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Ehliyet alacaklar dikkat: Sürücü kursu fiyatları için büyük zam yolda! – Ekonomi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!