featured

Moody’s, Türkiye için faiz tahminini açıkladı! – Ekonomi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala





Yabancı kurumlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacağı faiz kararı öncesinde tahminlerini paylaşmaya devam ediyor.

ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, bugün yayımladığı raporda, “TCMB’nin politika faizini hızla, şu anda vadeye bağlı olarak yüzde 25-30 seviyelerinde olan TL mevduat faizlerine yaklaştırmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Bloomberg tarafından aktarılan raporda, “İzlenmesi halinde, ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politikaya geçiş, tartışmasız bir şekilde kredi notu açısından olumlu olur” denildi.

Moody’s, TCMB’nin para politikasını etkin bir şekilde sıkılaştırması gerektiğini ve aynı zamanda enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığını vurgulaması için ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyacağına işaret etti.

Ayrıca, Moody’s son bir yıl içinde uygulanan makro ihtiyati önlemlerin, özellikle bankacılık sektörünün kârlılığı üzerinde büyük etkisi olanların, kademeli olarak kaldırılmasını beklediğini de belirtti.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Moody’s, Türkiye için faiz tahminini açıkladı! – Ekonomi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!