Dünyada popülerliği giderek artan video platformu TikTok’tan yeni bir para kazanma özelliği yayınlandı. İçerik üreticilerin sürekli kullandığı filtreler aracılığıyla artık para kazanmak mümkün. Hem de bunun için tek bir video bile yayınlamanıza gerek yok. Peki bu nasıl oluyor? İşte TikTok’tan tek bir video bile yayınlamadan nasıl para kazanılır sorusunun cevabı…
TikTok platformu için filtre yaparak para kazanın!
TikTok filtre yaparak para kazanabileceğiniz yeni programını duyurdu. 6 milyon dolar bütçe ayrılan bu yeni özellik sayesinde tasarımcılar filtreler üreterek para kazanabilecek. TikTok bu sayede hem yeni bir sosyal medya üzerinden para kazanma yöntemi yaratacak hem de kendi platformları için içerik çeşitliliği sağlayacak.
“Effect Creator Rewards” olarak adlandırılan bu yeni program ile platform içinde ayrı bir gelir akışı sağlanacak. Bu programa katılan kullanıcılar arttırılmış gerçeklik ilkesine uygun olarak ürettikleri filtre veya efektleri kullanıcılar aracılığıyla pazarlayacak.
TikTok bir fitrenin 500 bin videoda kullanılması halinde filtre tasarımcısına 700 dolar ödeyecek. 500 bin video kuralı ilk duyduğunuzda zorlayıcı geliyor olabilir. Ancak platformun tüm dünyada kullanıldığı göz önüne alındığında aslında çokta zor olmadığı fark ediliyor.
Filtreyi yapan kullanıcı 500 bin video sınırını geçmesi ardından her 100 bin video için 140 dolar daha ödeme alacak. Kaba bir hesapla 1 milyon videoda kullanılmış bir efekt tasarımcısına 1400 dolar kazandıracak.
Programın bütçesi şimdilik 6 milyon dolar. Yani 4300 civarında filtrenin birer milyon videoda kullanılmasıyla bütçe bitmiş olacak. TikTok bütçenin bitmesi ardından yeni bir bütçe ayırıp ayırmayacağını ise açıklamadı.
TikTok yaptığı duyurunun sonunda bir kural daha ekledi. Kullanıcılar bir gün içerisinde aynı efektle binlerce video çekse dahi platform bunu 1 video olarak kabul edilecek. Yani yaptığınız efektle fake hesabınızdan 500 bin defa video çekseniz de aynı gün içinde çekilenler platform için 1 video sayılacak.
Özellik şimdilik ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunuldu. Programın diğer ülkelere ve Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.