featured

Türkler ve Arjantinliler enflasyon ve yerel paradaki değer kaybı nedeniyle kriptoya yöneliyor – Ekonomi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala





Araştırma şirketi GWI tarafından sağlanan verilere göre kripto para sahipliğinde Türkiye, dünya birincisi oldu. Türkiye’de kripto sahipliği yüzde 27,1 olarak tespit edilirken aynı oran Arjantin’de yüzde 23,5 oldu.

Yazarlar, dünya kripto para sahipliği oranın yüzde 11,9 olduğu hatırlatarak iki ülkedeki kripto yatırımlarının, yüksek enflasyon ve yerel paradaki değer kaybı nedeniyle diğer ülkelerden daha fazla olduğu savundu.

Görüşlerine yer verilen K33’den bir analist, kriptoya yönelimin sermaye kısıtlamalarının olduğu, finansal ve politik istikrarsızlıkların yaşandığı ülkelerde daha fazla olduğunu belirtti.

2022 yılının temmuz ve eylül ayları arasında 16-64 yaş grubundaki insanlarla gerçekleştirilen ankete göre kripto para sahipliğinde Türkiye ve Arjantin’in ardından üçüncü sırada yüzde 23,4 ile Filipinler bulunuyor. Tayland, Brezilya ve Endonezya’da da kripto sahipliği yüzde 20’nin üzerinde bulunuyor.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Türkler ve Arjantinliler enflasyon ve yerel paradaki değer kaybı nedeniyle kriptoya yöneliyor – Ekonomi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!