featured

Tesla Model 3 ve Model Y fiyatlarını yeniden düşürdü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Austin, Texas merkezli otomobil üreticisi, web sitesinde, Model Y uzun menzilli dört tekerlekten çekişli modelinin fiyatının yüzde 9,1 azalarak 49.990 dolara, Model Y performans modelinin fiyatının ise yüzde 8.5 düşerek 53.990 dolara düşeceğini söyledi.

Model 3 arkadan çekişlinin maliyeti yüzde 7 azaltılarak 39.990 dolar olacak.

Otomobil üreticisi birkaç çeyrektir hayal kırıklığı yaratan teslimatların ardından talebi canlandırmaya çalışırken, bu ayki ikinci fiyat indirimi gerçekleştiriyor.

Ford Motor dahil olmak üzere yerleşik şirketler ve Rivian Automotive ve Lucid Group gibi yeni giriş yapan şirketler daha düşük hacimlerde para kazanmak için mücadele ederken, şirket elektrikli araç üreticileri arasında çalışmak için yüksek kar marjlarına sahip ender bir konumda.

Tesla’nın bu yılın başlarında yaptığı ilk fiyat indirimlerinin ardından Musk, 25 Ocak’ta yaptığı bir kazanç çağrısında, siparişlerin üretim hızının neredeyse iki katına çıktığını söyledi.

Haber Kaynağı www.bloomberght.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Tesla Model 3 ve Model Y fiyatlarını yeniden düşürdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!