featured

Tesla’ya Türkiye’de şarj istasyonu lisansı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla, Türkiye genelinde şarj istasyonları kurarak elektrikli araçlara hizmet sunma hakkı kazanan 119 firma arasına girdi.

Tesla da Türkiye’de kuracağı şarj istasyonlarında tüm elektrikli araç modellerine hizmet verecek ve şarj hizmeti fiyatını birim enerji (kWh) bedeli üzerinden belirleyecek.

Türkiye’de halen 3 bin 728 şarj noktası bulunuyor. 2021 yıl sonu itibarıyla toplam 7 bin 694 olan araç sayısı da 2022 yılı sonunda 14 bin 896’ya ulaştı.

Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara vergi getirilmişti

Geçen günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara yönelik vergi düzenlemesi Çin’de üretim yapan Tesla’nın Türkiye’deki faaliyetleri açısından da olumsuz bir durum yaratmıştı.

Buna göre, ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonunda sınıflandırılan sadece elektrik motorundan tahrikli diğer taşıtlardan Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı www.bloomberght.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Tesla’ya Türkiye’de şarj istasyonu lisansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!