featured

“Yaz Saati” ile derdimiz ne?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol

Sizleri bir kadınla tanıştırmak istiyorum bugün. Bu hafta beni en çok etkileyen olaylardan biri olduğu için.

Adı, Theresa Kachindamoto

Dünyanın en fakir ülkelerinden Malavi’de yaşıyor. Güneydoğu Afrika’da. Malavi’nin Dedza Bölgesinin Kıdemli Şefi Olan bir babanın on ikinci ve son çocuğu. Babası ölünce, sırada diğer kardeşleri olmasına rağmen Theresa halkın seçimi ile 2003 yılında kendini 900 bin kişinin yöneticisi olarak bulur. Ülkenin ilk kadın şefidir. Göreve gelir gelmez ne yapar biliyor musunuz? Bunu en sonda yazacağım, şimdi bu haftaki konuma geçiyorum.

Aslında bu hafta ne yazacağımı yazmakta epey zorlandım.

Antalya Kumluca’da yaşanan sel felaketi sebebi ile sular altında kalan evler, sellerde sürüklenen arabalar,Aralığın sonuna gelmişken hala yaşanmayan kış yağışları, yağış bekleyen yeni ekilmiş ürünler ve dolayısı ile kuraklık,12. Kez değiştirilmeye çalışılan zeytinlikler yasası,Elektrik tüketiminin azaltmak amacıyla uygulandığı öne sürülen “Yaz saati” sebebi ile sabahın karanlığında okula gitmek zorunda kalan küçük çocuklar….

Nereye elimizi atsak, İklim Krizine değiyor. Konuların bir kısmı iklim krizinin nedenleri, diğer kısmı da iklim krizinin sonuçları…

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
“Yaz Saati” ile derdimiz ne?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!