featured

80’lerde ve günümüzde ilkokul 1 olmak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizin ilkokul deneyimleriniz nasıldı?

Ben İstanbul’da 2 ayrı okulda tamamladım ilkokulu. Nice harika anının yanında kötüleri de var tabii.

Son derece zayıf, sık hasta olan narin bir çocuk olarak başladı birinci sınıf. İlk dönemim yaşadığım zor bir böbrek rahatsızlığı nedeniyle neredeyse okul yüzü görmeden geçti, hastane ve evde istirahatler arası mekiktir hatırladığım. Ama öyle bir an var ki, asla unutmam üzerinden geçen neredeyse 35 yıla rağmen her öğretmenler günü aklıma düşer, “6 yaşındaki Gülru’ya evindeki hasta yatağında ilk öğretmeni Kadriye Uzunarslan kırmızı kurdele takar”. Yoğun ve yıpratıcı tedaviler arasında Gülru okumayı arkadaşlarıyla eş zamanlı çözmüştür. Ödülü ise herkesle beraber kırmızıya kurdeleye sahip olmasıdır.  Öğretmeninin  ziyaretiyle de ayrı taçlanmıştır o gün….

Okulumun tam gün olması sebebiyle, tedavim sonrasında zorlanmamam için okuldan alındım ve eve daha yakın, yarım günlük okulda yeni maceram başladı. Çok sevmeme rağmen okul ve öğretmen değişimini olabildiğince sıkıntısız geçirdim, annemin özverisiyle.

Annem genel kültürü yüksek bir kadındır, mesela önüne atlası açtığınızda 3 saniye içinde bulamayacağı yer yoktur.  Tarihe de hakimdir, ezbere duaları da bilir, Gençliğe Hitabe’yi de. Ama nasıl dediğimizde söylediği tek şey şudur, ben ilkokulu 3 kere okudum!

O kadar da gururla söyler bunu ve haklıdır ablamı da beni de asla yalnız bırakmamıştır eğitim hayatımızda desteği ile… (İşte bu yüzden benim de öyle bir hayalim var, kızımla eğlenerek ilkokulu yeniden okumak, o öğrenirken ben bilgi tazeleyeceğim.)

Sonrası değil ama ilkokul öğretmenlerimizin adı ezberimizdedir ailemizde; çünkü ilk anılar, vefa, minnet ve bazen sitem ile sık sık yad edilirler.

Gelelim günümüze,

Kızım bu sene ilkokul 1’e başladı, aile içi uzun değerlendirmeler sonrası ilkokulu özel okulda okumasına karar verdik, yaşadığımız bazı sıkıntılar yüzünden pandemide fazla izole olmamız nedeniyle kızımızın bu süreci özel ilgi ile geçirmesi için ekstra çaba harcamayı göze aldık açıkçası. Sonrası sakınan göze çöp batar gibi oldu.  Hastalık, öksürük, aksırık, antibiyotik, sarmalında döndük. Uzun araların ardından ara tatil öncesi okula gidebildiği 3 gün yetti influenza teşhisine.  İlaçlarla 8 gün evde bakıma rağmen akciğere inmesi sebebiyle hastaneye yatış ile sonuçlandı…

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
80’lerde ve günümüzde ilkokul 1 olmak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!