featured

Gazeteci İsmail Saymaz: “Cumhurbaşkanının davetine katılmayacağım”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Abone ol Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim Cuma günü vereceği “Türkiye Yüzyılı” resepsiyonuna davetli gazetecilerden İsmail Saymaz, önce “katılacağım” dediği davet için akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla “katılmayacağını” açıkladı.

İsmail Saymaz, karar değişikliğini,  “önce bana bir basın toplantısı gibi anlatılmıştı, o yüzden katılabileceğimi söyledim, sonradan farkettim ki AKP bizi propaganda açılımının bir parçası haline getirmek istiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil, bu nedenle katılmayacağım” diye anlattı.
Saymaz, son 20 yılda AKP yönetiminin basın ve medya üzerindeki sert baskısını, yıllarca gazetecileri mahkemelerde, hapishanelerde süründürerek artırdığını anlatarak, “Bütün bu yaşananlardan sonra AKP bir davetle geçmişi unutturabilecektir mi?” Diye sordu.
Saymaz’ın davete katılmama açıklaması öncesinde ise Halk TV’nin yönetim kurulunda konunun değerlendirildiği ve Cumhurbaşkanının davetine katılmama kararına varıldığı da resmi açıklamayla duyuruldu.
İsmail Saymaz, gazeteci Kadri Gürsel’le birlikte sürdürdüğü “Konuşmasak Olmaz” başlıklı TV programında ayrıca, AKP’nin ya da MHP’nin başka faaliyetlerini kendi istediği zamanlarda, kendi inisiyatifi ile izlemeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Gazeteci İsmail Saymaz: “Cumhurbaşkanının davetine katılmayacağım”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!