featured

Ankara’da 3 Yeni Metro Hattı İçin İhale Sözleşmesi İmzalandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ‘nden yapılan açıklamada, ağustos ayında proje yapım hizmetleri ihaleleri tamamlanan yeni metro hatları için ihaleleri alan Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik (TÜMAŞ) ve ARUP ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

3 Yeni Metro Hattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB’deki imza töreninde, toplu taşımanın kentleşme açısından büyük öneme sahip olduğunu açıkladı.

Yeni metro hatlarının projeleri için 12 ay süre koyduklarını dile getiren Yavaş, “Araç sayısı artıyor. Kentleşme açısından da toplu ulaşım olmazsa olmaz. Her şey para için kar için yapılmaz. Bizden sonrakiler inşallah bizlere çok dua ederler bu projeler nedeniyle. Hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeni metro hatlarının “M2 hattının Koru-Yaşamkent ve Koru Bağlıca raylı sistem uzatma hatları”, “M4 hattının Şehitler-Forum raylı sistem uzatma hattı” ve “M5 hattı Kızılay-Dikmen raylı sistem hattı ve Kuğulu Park-Atakule-Turan Güneş arası Finüküler hattı” olduğu duyuruldu.

Mansur Yavaş yeni Metro Hatları ile İlgili Bilgi Verdi

ABB Başkanı Mansur Yavaş, yeni metro hatları ile ilgili bilgi verdi. Yavaş, sosyal medya hesabından “Başkent’te ulaşım ağını genişletiyor, yeni metro hattı çalışmalarına devam ediyoruz.  26 km’lik 3 yeni metro hattı projesi çalışması için TÜMAŞ ve ARUP ile sözleşme imzaladık. Projesi biten 7.4 km’lik ANKARAY Hattı için Bakanlık onayının ardından çalışmalara başlayacağız” notu ile video paylaştı. Yavaş videoda şunları söyledi:

“Görüyoruz, araç sayısı artıyor. Tabii kentleşme açısından toplu ulaşım olmazsa olmaz. Her şey para için, kar için yapılmaz. Bizden sonrakiler inşallah bizlere çok dua ederler bu projeler nedeniyle.”

Ankara, Günün Haberleri

Haber Kaynağı www.izmirpress.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Ankara’da 3 Yeni Metro Hattı İçin İhale Sözleşmesi İmzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!