featured

Siyasetin öne çıkan başlıkları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, “Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı” programında konuştu.
Erdoğan: “Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için anlam ifade etmez çünkü gücümüz bunların çok ötesinde ama bunun gizli işgal anlamına geldiğini hatırlatırız.”
Erdoğan: “(Mersin’deki saldırı) Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar.”
Erdoğan: “Ege ve Akdeniz’in ne insan kanıyla ne gözyaşıyla ne de husumetlerle kirletilmesini asla tasvip etmiyoruz. Tüm kalbimizle barış ve huzur istiyoruz.”
Erdoğan: “Yılbaşından sonra ekonomideki rakamları, istikrarı, ekonomideki güçlenerek yürümeyi hep birlikte göreceğiz.”
Erdoğan: “(Yunanistan’a) Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz.”
Erdoğan: “İnşallah 2023 seçimleri ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla birlikte takoz siyasetinin de çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır.”
Erdoğan: “(Mersin’deki terör saldırısı) İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti.”
Erdoğan: “(Mersin’deki terör saldırısı) Bu ne vicdan, bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti.”
Erdoğan: “İnşallah önümüzdeki dönemi, aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz.”
Erdoğan: “(Türkiye Aile Destek Programı) Yaklaşık 2,5 milyon haneye ulaşacak programla, 1 yıl boyunca geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz.”
Erdoğan: “Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.”
Erdoğan: “Emin olun 2023’te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak.”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Mevcut hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecek. Onkoloji Hastanesi kapanmayacak. Bazıları ısrarla kapatacağımızı söylese de biz kapatmayacağız. Kapasite değişiklikleri olabilir, yenilenme çalışmaları olabilir ama hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecek. Mevcut hastanelerimizin hiçbiri sağlık amacı dışında asla kullanılmayacak.” 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: “Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:  “Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için.”
Kılıçdaroğlu: “Güvenlik güçlerine sıkılan her kurşun, millete sıkılmış kurşundur. Bölücü terör örgütünün veya diğer terör örgütlerinin inançları yoktur, kimlikleri yoktur, ahlakları yoktur. Terör, kimden ve nereden gelirse gelsin bu ülkede 85 milyon yurttaş olarak, teröre karşı ortak tavır takınmak zorundayız.” 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “6’lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu değil. İsimler elbette tartışılabilir.”
Akşener: Altılı Masa’nın çok kaliteli bir ekonomi ekibi var. Bunların bir araya gelişiyle ekonomi 1 yılda düzelir.
Akşener: “HDP için bizi engel gören varsa biz o masadan kalkarız, HDP oturabilir.”
Akşener: “CHP’de bir kesim var, sürekli parmak sallıyor, bizim arkadaşlarımızın çok incitildiğini biliyorum. Bu 15 vekil mevzusunu ben talep ettim zaten. Kemal Bey’i ayrı tutuyorum ama biraz daha dikkat edilmeli. Bizim CHP’ye borcumuz yok. Biz bir borç varsa da onu 31 Mart’ta ödedik. Hatta alacaklı duruma geçtik.”
Akşener: “Koskoca İBB’de bile iki genel müdür, iki genel müdür yardımcısının dışında hiçbir şeyimiz yok. Yönetimi kurulu üyemiz bile yok. Bizzat ben istemedim. Mansur Bey’den de asla böyle bir talebim olmadı.  Kılıçdaroğlu’na ölünceye kadar teşekkür edeceğim, o ayrı bir şey.”
Meral Akşener: “Mansur Bey veya Ekrem Bey aday gösterilirse ‘biz varız’ dedim. Çünkü amaç kazanmak. Çok endişem var.”
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır.” BİLGİ:  Demirtaş’a yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Bunun gibilerin sırtı hapishane duvarlarına dayandıkça annelerin çocukları dağa gitmiyor. Tendürek, Amanoslar, Çemçe-Madur, tüm dağlar çiyanlardan temizlendikçe gençler, geleceğe umutla bakıyor. Yakında Kandil’deki PKK Yöneticisi kardeşi SARI TORBAYA girdiğinde aynı mesajı bekleriz.”
Türk kamu bankaları, Rusya’nın Mir ödeme sisteminden çıkacak.
Mersin’de Polisevi’ne saldırıyı düzenleyen PKK’lı teröristlerden Dilşah Ercan’ın, CHP’nin hazırladığı ve Türkiye’nin “Dünyanın en büyük gazeteci cezaevi” olarak suçlandığı Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda gazeteci olarak yer aldığı ortaya çıktı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Sen devletsin, teröristse niye serbest bıraktın, niye takip etmedin? Geldin polis memurumuzun şehit olmasına sebep oldun. Bu terörist, PKK ile çözüm süreci yürütülürken serbest bırakılmış. Sen o zaman Öcalan’a özel koster çıkarıyorsun, sen Kandil’e devletin Anadolu Ajansı’nı, TRT’sini gönderiyorsun. O tarihte çözüm süreci adı altında Kandil ile PKK ile çay içip piknik yapanlar bizi suçluyor.” 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek lafı yok. Ha biz gidip de bu adı geçen teröristi görüşmemişiz, konuşmamışız, baştacı etmemişiz; sizin gibi rütbe mi taktık bunlara kardeşim? Siz teröristlere rütbe taktınız, bugün terörist oldukları ortaya çıktı.” 
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “Meral Akşener’in açıklamalarından büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim.”
Şahin: “Kılıçdaroğlu 6’lı masa toplantısına gelirken daha güçlü gözükmek istedi, belediye başkanlarından bu yüzden destek aldı.”
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci: “Devletin 52 milyar dolar eksiği var. Peki, ne yapacak? Şu anda biliyorsunuz bir seçim ekonomisi uygulaması başladı. Para basacak. Para basıp dağıtacak. Para bastıkça enflasyon artacak. Enflasyon arttıkça cebinize giren parayı devlet, görmeden cebinizden çekecek. Türkiye, fakirleştikçe fakirleşecek.”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya: “Herkesin aday olma her partinin masaya aday getirme hakkı, tüm partilerin  ise ortak adayda uzlaşma sorumluluğu vardır.”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan: “Geçen hafta, kamu bankaları Rusya’nın Mir ödeme sisteminden çıkmadı ABD’ye meydan okudu. Alkış…  Bugün, kamu bankaları Rusya’nın Mir ödeme sisteminden çıktı. Alkış… İktidar twet sildirmeye devam ediyor!”

Gündemin diğer başlıkları

Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Ngozi Okonjo Iweala: “Göstergeler iyi değil” diyen Iweala, Ukrayna’daki savaş, iklim krizi, gıda fiyatları ve enerji şoklarıyla küresel resesyona doğru yaklaşıldığını söyledi. Cenevre’de konuşan Iweala “Şimdi yaklaşan resesyona karşı mücadele etmeliyiz. Bir resesyona doğru ilerlediğimizi düşünüyorum. Büyümeyi yeniden canlandırmalıyız.”

Haber Kaynağı www.muhalif.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Siyasetin öne çıkan başlıkları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!