featured

Amasyada vatandaşlara ahi pilavı dağıtıldı – Ekonomi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya’da Ahilik haftası dolayısıyla vatandaşlara ahi pilavı ve helva dağıtıldı. Vali Mustafa Masatlı ile Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse pişirilen yemekleri ikram etti.

Vali Masatlı, “Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi öğütlemesi bakımından da bir manevi terbiye ocağıdır” dedi.

Emek ile alın terini vatanseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve sanatkârların Ahilik haftasını kutlayan Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Köse ise “Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur” diye konuştu.

Kentte yılın ahisi, ustası, kalfası ve çırağı seçilenlere plaket verilen programın ardından işyerleri dolaşılarak esnaflara çiçek dağıtıldı.

Haber Kaynağı ekometre.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Amasyada vatandaşlara ahi pilavı dağıtıldı – Ekonomi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!