featured

“Yarının adamı, Mustafa Kemal’i anlamak” okuyucuyla buluştu – Kültür-Sanat

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter’da con sinov adıyla tanınan kişiden mustafa kemal Atatürk kitabı…Con Sinov’un Mustafa Kemal’in 1912 ve 1918 yılları arasındaki hayatını gerçek belgelere dayanan detaylı bir araştırmayla kaleme alınan kitabı “Yarının Adamı – Mustafa Kemal’i Anlamak”, kurgu dışı bir araştırma kitabından çok daha fazlasını okurlarına sunuyor.Mustafa Kemal’i bir roman karakteri gibi sürükleyici bir hikâyenin kahramanı olarak anlatan kitap, detaylı ve etkileyici diliyle okurlarında aynı zamanda bir dizi izliyor etkisi yaratacak.Masa Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.Sosyal medyada fikirlerini paylaşmak için kullandığı mahlası Con Sinov ile yazılarını paylaşan yazar, Mustafa Kemal’i anlamak için onu her dönemiyle iyi bir şekilde tanımak gerektiğinin altını çizdiği “Yarının Adamı” serisinin ilk kitabına “Mustafa Kemal’i Anlamak” ismini verdi. “Benim sosyal medyada yapmaya çalıştığım şeyin temelinde ‘kendi kendine öğrenmeyi öğrenme’ vizyonu sunmak var,” diyen Con Sinov, ülkemizde genç zihinlere her zaman bir şeyler sunulduğunun altını çiziyor. Okulda, evde, çevremizde, televizyonda, sosyal medyada sürekli bir şeyler bize sunuluyor. Ancak ne olursa olsun, çok nitelikli sunumlara maruz kalınsa dahi düşünce ufkunun bu sunumların ötesine geçemeyeceğini de ifade eden yazar, öncelikle “kendi kendimize öğrenmenin” zorunluluğunu vurguluyor. İşte bu kitap da Con Sinov’un “kendi kendine öğrendiklerinden” ortaya çıkardığı bir eser…
Con Sinov, bu kitabı belgeselden çok her şeyin gerçek olduğu bir dizi olarak kaleme aldı. “Kurgu olsa çok izlenirdi,” denilecek bir senaryo gibi işlediği kitabı, ileride bir dizi olabileceğini düşünerek kaleme almak ise, kesinlikle zekice kurgulanmış bir yöntem.
Çünkü Con Sinov’un amacı, bu kitabı özellikle gençlerin anlamasını sağlamak.
Bunun için de okunması kolay bir kitap yazmayı hedefledi.Günümüz gençliği için günümüzün tanışma biçimlerine uygun bir eser çıkarmayı hedefleyen yazarın, “Yarının Adamı”nı okurken okurun gözünde sahnelerin canlanmasını istemesi ise bir başka hedef. Bu da okurun, kitap içinde kronolojik bir sırada yer alan Mustafa Kemal fotoğraflarını tarihin akışında takip edebileceği; bu karelerin ne zaman, nerede ve kimlerle çekildiğini öğreneceği anlamına geliyor. Ayrıca fotoğrafların hikâyesini de okuyabileceksiniz.“Yarının Adamı – Mustafa Kemal’i Anlamak” kitabı şu sorulara cevap veriyor:
•  Okul yıllarında aşk acısı çektiğinde not defterine neler yazdı?
•  2. Abdülhamid döneminde neden zindana atıldı?
•  İlk görev yerinde kendisine teklif edilen rüşvete nasıl cevap verdi?
•  Neden İttihatçıların arasına katılmak zorunda kaldı?
•  Kader birliği yaptığı arkadaşları tarafından sürgüne gönderilmesinin sebebi neydi?
•  Trablusgarp’ta yaveriyle gericilerin merkezini nasıl bastı?
•  Çanakkale Savaşı’nda başarılı olmasına rağmen neden paşalığa terfi ettirilmedi?
•  Enver Paşa ile nerede ve nasıl karşı karşıya geldi?
•  Vahdettin’le yaptığı Almanya seyahatinde neler yaşandı?
•  Filistin Cephesi’nde yenildi ve çekildi mi?
•  Cumhuriyet’i kurmak ve inkılaplar yapmak idealine ne zaman sahip oldu?ÖNSÖZDEN BİRKAÇ BÖLÜM
• Bizler bu ülkenin gençleri olarak, çocuk yaştan itibaren Atatürk’le büyüdük. Hatta büyütüldük. Evde, okulda, televizyonda ve sokakta, daima Atatürk’ten bahsedildiğini göre göre ve duya duya yaş aldık. Bu serüven içerisinde maruz kaldığımız Atatürk, maalesef şekilci ve yüzeysel olmaktan öteye pek geçemedi. Sözgelimi Atatürk’ün Samsun’a çıktığını öğrendik, ama neden çıktığını tam olarak kavrayamadık. Onun büyük bir insan olduğu hususu her defasında zihnimize işlendi de neden ve nasıl büyük insan olabildiği konusu çokça göz ardı edildi.
• Bu kitabı yazmaktaki asıl niyetimin, “Atatürk’ü gerçek anlamda sevmek” olması gerektiğini fark ettim. Bunun için de en temelde yapılması gereken, onu tanımak ve anlamak olmalıydı. Bu yüzden bu kitabın amacı, okurlarını Atatürkçü yapmak değildir. Çünkü bu bir sonuçtur. İnsanlar pek çok nedenden ötürü Atatürkçü olabilir. Halbuki Atatürkçü olmak bir amaç değildir. Bunu sizlere uzun uzun anlatarak ispatlayabilirdim fakat sadece bir cümleyle açıklamak daha münasip olacaktır: Atatürkçü olmak bir amaç değildir çünkü Atatürk’ün hedefi de Atatürkçü olmak değildi. Bize asıl gereken, Atatürk’ü tanımak ve anlamaktır. Çünkü ancak o vakit hedeflerimiz Atatürk’ün hedefleriyle örtüşür. Asıl mesele de tam olarak budur. Atatürk’ün hedeflerini bilmek, anlamak ve kendi hedeflerimiz haline getirmek… Bu yüzden onu sevmekten önce onu anlamalıyız; onu anlamak için de tanımalıyız. Onu tanırsak zaten anlarız. Anlarsak, yapmaya çalıştıklarını gerçekleştirip hayatımıza dahil etmek için çabalayabilecek hale geliriz. Sevgi ise kendiliğinden gerçekleşmiş olur.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Yarının adamı, Mustafa Kemal’i anlamak” okuyucuyla buluştu – Kültür-Sanat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!