QNB Finansbank ve Artkolik Sanat Platformu iş birliğinde hayata geçen “Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz” sergisi 4 Mayıs’ta QNB Finansbank Kristal Kule’de gerçekleşen açılış sonrası sanatseverlerle buluştu. Çalışmalarının merkezine iklim krizi ve çevre sorunlarını alan sanatçıların atık malzemelerle ürettiği eserlerden oluşan kapsamlı serginin küratörlüğünü Denizhan Özer üstleniyor. Sergide Bubi, Bedri Baykam, Mehmet Özenbaş gibi Türkiye çağdaş sanatının önemli temsilcilerinin eserleri yer alıyor. Sergi, 5 Mayıs–18 Haziran tarihleri arasında her Cumartesi QNB Finansbank Kristal Kule’de ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
QNB Finansbank, Artkolik Sanat Platformu ortaklığında yaratılan “Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz” sergisiyle iklim krizi ve çevre sorunları hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. QNB Finansbank’ın genel müdürlük binası Kristal Kule’de açılan sergi, 5 Mayıs–18 Haziran tarihleri arasında her Cumartesi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Bubi, Bedri Baykam, Mehmet Özenbaş da dahil Türkiye çağdaş sanatının önemli temsilcilerinin atık malzemelerden ürettiği 60 eseri barındıran serginin küratörlüğünü ise Denizhan Özer üstleniyor.
Üretimlerinin temeline çevre sorunlarını yerleştirmiş 30 sanatçının çalışmalarını içeren “Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz” sergisi kapsamında Özge Günaydın’ın geri dönüştürülmüş kompozit malzemeyle ürettiği gerçek boyutlu bir gergedan olan “Rhinovella”, Mehmet Özenbaş’ın Kuzey ormanlarının kesilen ağaçlarına dikkat çekmek amacıyla ürettiği “No 7”, Deniz Çobankent’in inşaat atıkları ile ürettiği heykellerin yanı sıra Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinin atık malzemelerden ürettiği eserler QNB Finansbank Kristal Kule’de sergilenecek.
Sergiyle paralel olarak ayrıca iklim krizi ve her geçen gün artan çevre sorunlarına dikkat çeken çocuk sanat atölyeleri de gerçekleştirilecek. Artkolik iş birliği ile hayata geçirilecek olan bu atölyelerde çocuklar küratör Denizhan Özer yönlendirmesiyle atık malzemelerden çalışmalar üretecekler.
“Doğa-insan ilişkisinin olumsuz yanlarını ele alan sanatçıların günümüz yaşantısına, çevre sorunlarına, küresel ısınmaya, beden politikalarına getirdiği eleştiri ve çözümlemelerin felsefik bir bakış açısı ile ortaya çıktığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Gelecek kuşaklara yaşanılabilir, güzel bir dünya bırakmak için yaşadığı çevreye, doğaya, bitkilere, hayvanlara sahip çıkan “Kırılma Noktası” sergisinin insanlara hikâyenin sonunu sen yaz dediğini net bir şekilde söyleyebiliriz.” (Denizhan Özer, Küratöryel metinden)
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı