Diploma var mı yok mu bilemem, benim açımdan beyan esas var deniyorsa ben var kabul ederim. Ama kanun denen şey benimle aynı açıdan bakmıyor ne yazık ki meseleye. Kanun da beyan esas diyor ama bu beyanı belli şartlara bağlamış, diyor ki beyanını ispat et.
Madem benim açımdan bir sorun yok bu yazı da nereden çıktı o zaman değil mi. Birkaç gündür yeniden açılan bu diploma var mı yok mu meselesine dahil olanlarla ilgili biraz kafam karıştı da o bakımdan ben de eksik kalmayayım dedim.
Şimdi şöyle bir şey düşünün: Üniversiteden mezun oldunuz ve bir kuruma yaptığınız iş başvurusu için veya başvurunuz kabul gördükten sonra işe başlamanız için diplomanızın aslını istediler. Ama o da ne diplomanız kayıp, ne yaparsınız, mezun olduğunuz okula gider diplomanızı kaybettiğinizi söyler ve zayii nedeniyle yenisini çıkarttırmak istediğinizi söylersiniz. Onlar da kayıtlarına bakar, cüzi bir bedel mukabilinde size diplomanızı yeniden verir ve siz de o yeni diplomayı ilgili kuruma ibraz ederek iş başvurusuna ya da işe kabul edilirsiniz.
Ya mezun olduğunuz üniversite size, “Kayıtlara baktık, bizim mezunumuzsunuz ama size diploma veremiyoruz. Onun yerine size mezuniyet işlemlerinize ilişkin bütün belgeler üniversitemizde muhafaza edilmektedir diye bir yazı verelim” dese ne dersiniz. Diyelim ki siz kabul ettiniz ve o belgeyi ilgili kuruma diploma yerine ibraz ettiniz, o ilgili kurum size ne der.
Makalenin tamamını okumak için tıklayın.