featured

BTÜ’de Yapay Zekâ Bölümleri açılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’yı Fetih Coşkusu Sardı

Bursa’yı Fetih Coşkusu Sardı

Üniversitenin yenilikleri, başarıları ve hedeflerini paylaşan Rektör Çağlar, “2023-2024’ü ‘iyileştirme’, 2024-2025’i ‘geliştirme’ ve 2025-2026’yı ise ‘markalaşma’ yılı ilan ettik. Bu temalar doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yine bu kapsamda BTÜ’nün 2030 yılı ve sonrasının yol haritasının belirlediğimiz Arama Konferansı’nı gerçekleştirdik. Arama Konferansı’nda; akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş dünyasından isimler ve STK’lar yer aldı. Açılışını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yaptığı Konferans kapsamındaki çalıştaylarda, BTÜ’nün geleceğine yönelik bine yakın fikir ortaya çıktı” dedi.

BTÜ’nün kattığı yeniliklerden birinin Sorun Çözme Pazarı’nın olduğunu kaydeden Çağlar, “Sorun Çözme Pazarı’nın ilkini, otomotiv sektörüne yönelik olarak yapacağız. Burada sektörün bizden beklentilerini masaya yatırarak hep beraber çözüm arayacağız” dedi.  BTÜ’nün yapay zekâ ile anılan bir üniversite olduğunu, bu tecrübesini ise yeni açılacak bölümlerle buluşturacağını dile getiren Rektör Çağlar, BTÜ öncülüğünde Teknik Üniversiteler Birliğinin kurulacağını de douyurdu.

Haber Kaynağı www.ekohaber.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
BTÜ’de Yapay Zekâ Bölümleri açılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!