featured

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı! – Ekonomi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıl sonunda emekli ve memur maaş zammına doğrudan, özel sektör çalışanlarının maaşına ise dolaylı olarak etki edecek olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ekim ayı enflasyon verisi açıklandı.

Buna göre, ekim ayında TÜFE yüzde 3,43 artarken, yıllık bazda TÜFE yüzde 61,36 artış gösterdi.

ENAG’A GÖRE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 126,18

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)’a göre ise 12 aylık enflasyonu yüzde yüzde 126,18 olarak açıkladı. ENAG’a göre enflasyon ekimde aylık yüzde 5,09 artarken on aylık artış oranı yüzde yüzde 105,48 oldu.

İTO’NUN ENFLASYONU YÜZDE 72,73

İstanbul’da ekimde önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,69 artttı; yıllık enflasyon yüzde 72,73 hesaplandı.

Gaye Erkan’ın da işaret ettiği öncü göstergeler arasında olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) dün aylık enflasyonu yüzde 3,69 yıllık enflasyonu ise yüzde 72,73 olarak duyurdu.

İTO’nun enflasyon verisi olarak kabul edilen İstanbul Ücretliler Endeksi, geçtiğimiz ay yüzde 73,18 geçtiğimiz yıl Ekim ayında ise yüzde 108,77 olarak ölçülmüştü.

 

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 25,98 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 94,12 ile lokanta ve oteller oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -0,18 ile ulaştırma, bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 13,73 ile giyim ve ayakkabı oldu.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
kurnaz
Kurnaz
Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı! – Ekonomi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Ulusal24 Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!